• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Anders Dehn

"Faxe" stopper i Fremad Amager: Har brug for ny inspiration

Foto: Malte L. Nørgaard

Til sommer skal 1. divisionsklubben have ny cheftræner efter tre år med John "Faxe" Jensen. Han har selv valgt ikke at forlænge aftalen.

Af Anders Dehn

Det vel nok største navn i dansk divisionsfodbold har de seneste år ikke været spiller, men træner. For europamesteren og den tidligere mestertræner John "Faxe" Jensen har stået i spidsen for Fremad Amager i snart fire år, men til sommer er det slut.

Klubben fortæller i en pressemeddelelse, at "Faxe" stopper, når hans kontrakt udløber til sommer. Han har selv valgt, at han ikke skal fortsætte som cheftræner for 1. divisions aktuelle nummer ni.

- Når vi siger farvel til hinanden efter denne sæson på mit initiativ, er det, fordi man som træner altid må mærke efter, hvornår det er rigtigt at lade andre komme til og selv søge nye udfordringer. Det har ikke været en nem beslutning, men jeg er nået frem til, at tidspunktet er efter denne sæson, siger han i pressemeddelelsen.

- Selvfølgelig er det fristende at fortsætte – og det bliver svært at aflevere nøglerne efter den sidste kamp den 20. maj – men igen: Jeg har brug for ny inspiration, og for Fremad Amager er det helt sikkert også sundt, at der kommer en ny cheftræner med nye idéer og en eventuel anden retning end den, jeg har stået for.

John "Faxe" Jensen har været med til at føre Fremad Amager fra 2. division til 1. division, men ifølge klubbens direktør er det ikke kun de sportslige resultater, som træneren skal måles på.

- Vi har haft fire fantastiske år med John, og han har været med til at flytte os meget langt i den periode. Han har været vigtig for hele vores set-up, ikke kun det sportslige, siger Flemming Rosenkrantz.

- Vi er i gang med at lægge rammerne for vores fremtidige set-up, og der kan være andre, som har noget at skulle have sagt i den sammenhæng. Vi taler i øjeblikket med forskellige mulige investorer, og kommer de om bord, kan tingene jo se anderledes ud.

Der resterer ni kampe af denne sæson for "Faxe" og co.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

---------------------------

Se SønderjyskE - AaB og Brøndby IF - AC Horsens på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Brøndby IF - AC Horsens

Efter sejre i de første to runder i Superligaen venter nu en helt anden type modstander for Brøndby IF - kan klubben gøre det til alle gode gange tre?

Optakt: AGF - OB

Der venter et traditionsrigt opgør søndag eftermiddag. Kan OB gøre op med sin dårlige AGF-statistik?

Optakt: FC Midtjylland - Randers FC

Midt mellem de to Champions League-playoffkampe skal FC Midtjylland passe sine pligter i Superligaen. Lørdag venter Randers, der har fået en god sæsonstart.