1. division Mads Bye Marboe

Klubejer kom kørende med nye udlændinge: Ikke nemt

Foto: Getty Images

Næsten hver eneste dage kom ejeren af den danske klub kørende med bilen fyldt med nye udlændinge.

Af Mads Bye Marboe

Der er sket meget i Jammerbugt FC det seneste års tid. Stammen, der rykkede holdet op i NordicBet Ligaen er stort set væk, og det blev for meget for Christian Rye, da ejer Klaus-Dieter Müller i sommer kom kørende med nye udlændinge næsten hver dag. Det siger han til Ekstra Bladet.

Klaus-Dieter Müller reddede i sin tid klubben ud af en gæld på cirka to millioner kroner og lovede, at holdet fortsat skulle præges af lokale kræfter.

I dag er virkeligheden imidlertid en anden, og 22 af de 28 spillere i Jammerbugts trup er kommet til fra udlandet via ejerens netværk. Efter sommerferien var 10-12 nye spillere kommet til, og siden kom Klaus-Dieter Müller kørende med nye afrikanere næsten hver dag, fortæller Christian Rye. Det blev for meget for midtbanespilleren, der i vinter rykkede til Vejgaard.

- Omklædningsrummet ændrede sig på meget kort tid. Før sommeren 2021 havde vi været den samme gruppe af spillere i flere år, og de holdkammerater blev jo ens allerbedste venner.

- Men det forsvandt. Det kan lyde banalt, men det var bare ikke nemt at omstille sig til pludselig at snakke engelsk med 15 nye mennesker, som kommer fra 10 forskellige kulturer.

Jammerbugt FC-truppen består ifølge klubbens egen hjemmeside af spillere fra Danmark, Mali, Nigeria, Luxembourg, Guinea, Senegal, Algeriet, Liberia, Frankrig, Gambia, Portugal, Norge, Bosnien-Hercegovina, Italien, Tunesien og Sverige.