• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Ole Hoffskov

Klublegende forlader Esbjerg fB efter omstruktureringer

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Klublegenden Niels Erik Søndergård er færdig i Esbjerg fB.

Af Ole Hoffskov

Niels Erik Søndergård er en sand klublegende i Esbjerg fB. I 1998 blev han den første fuldtidsansatte i EfB Elite, og han har i tidens løb varetaget mange forskellige roller i den vestjyske klub - senest ungdomselitechef. Han spillede desuden 357 kampe for klubben som aktiv. 

Men nu er han færdig i Esbjerg fB.

Superliga-nedrykkerne oplyser, at man har foretaget en række omstruktureringer på akademiet, og i den forbindelse har man fjernet Niels Erik Søndergård som ungdomselitechef og tilbudt ham en anden stilling. Dette tilbud har han dog afvist, og dermed forlader han sin mangeårige arbejdsgiver.

- Der skal først og fremmest dog lyde en meget stor tak til Niels Erik Søndergård, der efter en lang og flot karriere i EfB både som spiller og leder har vurderet, at tiden er inde til at prøve noget andet. Vi havde uden tvivl gerne set Niels Erik fortsætte i den tilbudte, nye rolle qua hans know how, dygtighed, personlighed og erfaringer, men respekterer også ønsket om at stoppe. Han fortsætter glædeligvis med sine administrative opgaver indtil sin fratrædelse i starten af det nye år. Alle i og omkring EfB ønsker Niels Erik held og lykke fremover, siger administrerende direktør i EfB, Brian Knudsen, til klubbens hjemmeside.

Lars "Lungi" Sørensen ny U19-træner
Lars Vind har fået jobbet som akademichef i Esbjerg fB, mens Lars "Lungi" Sørensen skal være cheftræner for U19-holdet. 

- Vi har valgt at retænke vores setup på ungdomssiden, da udviklingen af egne talenter fra EfB Akademi er en indgroet del af EfB’s strategi og i endnu højere grad fremover vil være det. Derfor er vi glade for, at Lars Vind, der har den højeste trænerlicens, har takket ja til at blive chef for akademiet og vi er trygge ved, at han i spidsen for og sammen med et kompetent team kan sætte en bæredygtig retning og samtidig gøre springet til førsteholdet endnu lettere for de største talenter.

– Derudover er vi glade for, at ”Lungi” dedikerer sig til U19-ligaholdet som cheftræner. Han er en træner med stor erfaring og en meget høj faglighed, så EfB’s talenter i den vigtige årgang inden senior-tiden er i de bedste hænder for udvikling, siger Brian Knudsen.

Spillertruppen i Esbjerg fB havde tirsdag første arbejdsdag efter en kort sommerferie, og det var også med en ny cheftræner på banen i form af islændingen Olafur Kristjansson. 

---------------------------

Se FC København vs. Piast Gliwice i Europa League-jagt på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus