1. division

Nicklas Helenius i hopla for Silkeborg

Nicklas Helenius scorede begge mål for Silkeborg i 2-0-sejren over Hvidovre IF.

Silkeborg kom lidt tættere på oprykning til Superligaen efter søndagens sejr på 2-0 hjemme over Hvidovre.

Begge mål blev sat ind af angriberen Nicklas Helenius, der er kommet til den midtjyske klub fra AGF, hvor han savnede fast spilletid.

Med sejren er Silkeborg placeret på tredjepladsen med 34 point efter 17 kampe.

Esbjerg, som lørdag spillede uafgjort hjemme mod Vendsyssel, er på andenpladsen med fem point mere, mens Viborg topper rækken med 41 point.

De to bedste hold fra den næstbedste danske fodboldrække rykker op i Superligaen.

Helenius viste efter en første halvleg uden mål stor skarphed ved sine to scoringer.

Først fik Helenius vist stor kropsstyrke, da han verfede en Hvidovre-spiller væk og fladt åbnede målscoringen efter 52 minutter med en flad afslutning tæt ude ved den ene stolpe.

Blot tre minutter senere placerede Helenius sig klogt inde i feltet, da han modtog en aflevering fra højre side og igen hamrede bolden fladt i mål.

Tidligere søndag vandt Fremad Amager med 4-0 på hjemmebane over bundholdet Skive.

Den kamp bød også på en dobbelt målscorer, da angriberen Kristoffer Munksgaard nettede to gange i sejren.

Dermed er Munksgaard oppe på ti ligamål i denne sæson.

De øvrige mål blev sat ind af hjemmeholdets Markus Bay på et oplæg fra Thor Lange, mens også Momo Fanye Toure kom på måltavlen.

Fremad Amager er nummer fem med 24 point efter 17 kampe. De seks bedste hold kommer med i slutspillet om at rykke op.