• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Jacob Quvang

Ny EfB-spids: Hyballas spillestil er interessant

Foto: EfB

Elias Sørensen fremhæver Peter Hyballas spillestil som en af årsagerne til, at han er skiftet til Esbjerg.

Af Jacob Quvang

Esbjerg trak mandag aften en kanin op af hatten, da 1. divisionsklubben præsenterede angriberen Elias Sørensen som ny spiller. Den 21-årige dansker kommer til fra Newcastle, hvor han ellers havde været på kontrakt siden 2016. Her blev det aldrig til det store gennembrud, hvilket har fået ham til at vende snuden hjemad mod Danmark. 

Gennembruddet skal han jagte i Esbjerg, og til EfB-TV fortæller han, at den udskældte træner Peter Hyballa er en af årsagerne til, at han så Esbjerg som sin nye klub.

- Jeg har snakket lidt med min agent og min familie, og jeg synes, at Esbjerg har en spillestil med den nye træner, der er kommet ind, og den virker meget interessant for mig. Og så synes jeg bare, at det er en fed klub.

- Jeg synes, jeg er rimelig aggressiv og kan godt lide at presse forsvarsspillerne. Så offensiv fodbold passer selvfølgelig perfekt. Som angriber så kan man godt lide at score og kreere mål for holdet, og det glæder jeg mig til at blive en del af, fortæller Elias Sørensen.

Under sin tid i Newcastle var han også udlejet til Blackpool, Carlisle og senest hollandske Almere. Det har naturligvis også modnet Elias Sørensen. 

- Jeg tog afsted som ung. Jeg tog til England som dreng og kom tilbage som en mand. Så jeg føler, at jeg forhåbentlig kan bidrage med en masse offensiv kreativitet, påpeger Sørensen, der samtidig forklarer, at skiftet til Esbjerg har været undervejs i tre til fire uger, men at det ikke har kunnet lade sig gøre hurtigere på grund af coronarestriktionerne. 

Elias Sørensen kan debutere for Esbjerg på lørdag mod FC Helsingør.