• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Jacob Quvang

Officielt: Horsens køber landsholdsspiller

Foto: AC Horsens

AC Horsens har forstærket sig med den zambianske landsholdsspiller Lubambo Musonda.

Af Jacob Quvang

AC Horsens har ikke fået nogen prangende start på tilværelsen i NordicBet Ligaen, hvor det indtil videre kun er blevet til fire point for fire kampe. 

Nu er der dog lidt at glæde sig over for fans af Superliga-nedrykkeren. Klubben har nemlig bekræftet købet af Lubambo Musonda, der er landsholdsspiller for Zambia. 

26-årige Musonda har er købt fri af Slask Wroclaw i den bedste polske række og har indtil videre spillet 23 landskampe og scoret to mål for Zambia. 

Sportschef Niels Erik Søndergård glæder sig også over købet. 

- Lubambo kommer med masser af erfaring, selvom han kun er 26 år gammel, og han har været væk fra Zambia i en del år med ophold i Armenien og Slask Wroclaw, der er en ret stor klub i Polen, som købte ham i januar 2019.

- Nu har de været igennem et trænerskifte, der har gjort, at de satser på andre spillere, og vi er glade for, at vi har været i stand til at tilknytte ham, for han kommer til at bidrage med sin gennembrudshidsighed, fart og evne til at udfordre begge veje, fortæller Niels Erik Søndergård.

Lubambo Musonda spiller som højre wingback, som er en position, hvor Horsens har mistet flere spillere. Derfor glæder cheftræner Jens Berthel Askou sig også over købet. 

- Efter afgangen af Buus, Nymann og Dyhr og i og med, at Rune Frantsen skifter klub til januar, så har vi søgt efter mere konkurrence på wingback-positionen, og Lubambo er en rigtig spændende spiller, der har prøvet lidt af hvert på internationalt niveau. Han har indtil videre i karrieren spillet i Armenien og Polen, og undervejs har han været fast mand og en profil på Zambias landshold, og han vil med sine kvaliteter løfte os i denne sæson og fremadrettet, fortæller Jens Berthel Askou og fortsætter:

- Han har iøjnefaldende kvaliteter qua sin enorme speed, acceleration og gode indlægsfod, og så er han god en mod en begge veje. Han har alle forudsætninger for at sætte fart i vores offensive spil og levere noget kvalitet, og han er en hårdtarbejdende fyr, der vil passe godt ind i kulturen. Vi glæder os rigtig meget over, at han er blevet en del af vores klub, lyder det fra Askou.

Selv er landsholdsspilleren glad for skiftet til den jyske klub. 

- Jeg har sat mig ind i klubben og dens historie, og det er stort for mig at blive en del af AC Horsens og en god mulighed for, at jeg kan udvikle mig endnu mere. Jeg har mødt nogle af spillerne, der virker til at være nogle gode fyre, og klubben har nogle flotte faciliteter, så jeg glæder mig. Fansene kan forvente en spiller, der elsker at angribe og vil gøre sit bedste for holdet, siger Lubambo Musonda.

A-landsholdsspilleren nåede at spille to og et halvt år for Slask Wroclaw.