• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Anders Dehn

Revser EfB: De presser spillere ud af kontrakterne

Foto: Getty Images

Spillerforeningen mener, at Esbjerg fB har vildledt Arbejdstilsynet for at købe sig selv tid, og at klubben prøver at presse spillere ud af deres kontrakter.

Af Anders Dehn

Konflikten mellem Esbjerg fB's spillere og klubledelsen får hele tiden nye kapitler. Nu anklager spillernes fagforening, Spillerforeningen, EfB for at forhale processen med Arbejdstilsynet og for at prøve at presse spillere ud af deres kontrakter. 

Det er administrerende direktør Michael Sahl Hansen, der over for Ugeavisen Esbjerg retter beskyldningerne mod Esbjerg-ledelsen. Årsagen er, at klubben har givet Arbejdstilsynet og spillerne modsatrettede oplysninger.

Efter tilsynet var forbi Esbjerg, gav den klubben tre uger til at gennemføre en undersøgelse af problemerne med cheftræner Peter Hyballa, som spillerne har beskrevet. Derefter skulle EfB redegørelse for Arbejdstilsynet, hvad undersøgelsen kom frem til, og hvordan klubben havde i sinde at komme videre.

Esbjerg fik blandt andet den tid, fordi undersøgelsen, som et advokatfirma står bag, skulle minde om Arbejdstilsynets, hvad angår anonymitet. Men i et dokument, som advokatfirmaet har sendt til spillerne i forbindelse med undersøgelsen, står der, at "oplysningerne, som du giver til os, kan blive offentliggjort – også i ikke anonymiseret form.”

Det afslørede Ekstra Bladet forleden.

I Spillerforeningens øjne tyder det altså på, at EfB-ledelsen prøver at købe sig selv tid.

- At klubben går så langt nu, at de fortæller en usandhed til Arbejdstilsynet er nærmest uden sidestykke. De har i hvert fald givet en opfattelse af, at den undersøgelse, de foretog, foregik med fuld anonymitet. Så den forklaring køber jeg simpelthen ikke. Det er ikke noget, du kan misforstå.

- Min vurdering er, at klubben prøver at købe sig tid, og så ved vi, hvad der er foregået i mellemtiden. De prøver at presse spillere ud af deres kontrakter, siger Michael Sahl Hansen til Ugeavisen Esbjerg.

21 af klubbens spillere skrev i seneste uge under på et åbent brev, som udtrykte dyb mistillid til Peter Hyballa. De anklager ham for trusler om fyring, mobning, hån og fysiske krænkelser.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020