Video : Tipsbladet
1. division

Så mange millioner får Sønderjyske for topscorer

Peter Buch Christiansen er blevet solgt til norsk fodbold og Viking, og han glæder sig til at komme i gang i den bedste norske række.

17 mål og syv assister i 21 kampe for Sønderjyske har fået Peter Buch Christiansen solgt til norsk fodbold og Viking.

Angriberen fra Sønderjyske er dermed klar på at starte et nyt kapitel i sin karriere, hvor han skal forsøge at sparke sidste sæsons nummer fire i Norge mod medaljer.

Peter Christiansen, 24 år, kommer til Viking efter en del år i Sønderjyske, hvor han har udviklet sig til en decideret profil.

Og prisen på danskeren er da også præget af de mange mål. Det er nemlig ikke småpenge, som Viking betaler.

Det er det norske medie Adressaavisen, som fortæller, at Peter Christiansen har kostet Viking omkring syv norske millioner. Det svarer til 4,5 millioner danske kroner.

Peter Christiansen fortæller til Adressaavisen, at han glæder sig over at komme i gang i sin nye klub.

- Viking er en super interessant klub, som ha god støtte fra hele byen. De spiller i toppen af norsk fodbold, og det passer mig godt. Nu er planen, at jeg skal spille mig til en fast plads i startopstillingen og levere nogle gode sæsoner her. Først da kan jeg blive aktuel til at tage næste skridt. Det er i øvrigt også i tråd med Vikings ambitioner om at udvikle spillere, siger Peter Christiansen til Adressaavisen.

En anden dansker var i øvrigt med til at anbefale Viking til Peter Christiansen.

- Jeg talte faktisk lidt med Steffen Ernemann (spillede i Viking fra 2017 til 2018, red.). Han har arbejdet som ungdomstræner i Sønderjyske, efter han rejste hjem fra Norge, siger Peter Christiansen.

Den danske angriber har fået en aftale, der løber til udgangen af 2027.