• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Jacob Quvang

Sportschef afslører: Det kostede brandvarm Mål-Pål

Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

Jens Hammer Sørensen afslører nu, hvad Hobro ville have solgt en brandvarm Pål Kirkevold for.

Af Jacob Quvang

Pål Kirkevold er fortid i dansk fodbold. Det står klart, efter Hobro mandag meldte ud, at den norske angriber er røget til Stabæk et halvt år før kontraktudløb. Hobro får dog ingen transfersum for den tidligere Superliga-topscorer. Det var ikke planen, da Hobro tilbage i december 2017 gav ham en gylden kontrakt til 2021 efter deres standarder. Nu afslører klubbens tidligere sportschef Jens Hammer Sørensen til Nordjyskes fodboldpodcast Ripodsten, hvad klubben havde været villige til at sælge ham for i hans storhedstid. 

- De bud, der kommer ind, er jo med til at definere prisen, men jeg var klar til at sælge ham for én million euro, siger Jens Hammer i podcasten og henviser til, at interessen for nordmanden efter 2017/2018-sæsonen, hvor Pål Kirkevold endte som Superliga-topscorer med 22 træffere, var begrænset. Også selv om angriberen i den sæson satte Superliga-rekord ved at score i 11 ligakampe i træk.

Jens Hammer fortæller, at klubben ikke på noget tidspunkt afviste et konkret tilbud på angriberen, hvilket ikke pressede prisen op. Reelt var der ifølge den tidligere sportschef kun en lille interesse fra nogle tyrkere, men at det aldrig blev til noget alvorligt, og at de derfor aldrig kom i stand til at teste Kirkevolds prisskilt.

Han henviser desuden til, at det store salg blandt andet udeblev på grund af skader. Særligt døjede han med store ankelproblemer i efteråret i 2018, hvilket kølnede interessen for den ellers brandvarme spiller. 

Det ærgrer naturligvis Jens Hammer, at det store salg udeblev, men han fortæller, at Hobro tilbage i 2017 gav ham den løntunge, lange kontrakt, da han på det tidspunkt kun havde et halvt år tilbage af sin aftale, og klubben dermed kunne risikere at miste Superligaens på det tidspunkt varmeste angriber kvit og frit. Dermed var håbet at skaffe et stort salg, også selv om det kostede ekstra lønkroner.

Pål Kirkevold scorede syv mål i den efterfølgende sæson og nåede derefter aldrig de store højder, han havde sat i 2017/2018-sæsonen. 

I alt nåede han at spille 134 kampe for Hobro med 43 mål til følge.