Foto: Jan Christensen/Getty Images
1. division

Tidl. Superliga-profiler er færdige i Sønderjyske

Den tidligere Superliga-klub Sønderjyske siger efter sæsonen farvel til seks spillere.

De kæmper stadig for at komme tilbage i Superligaen og er aktuelt tre point efter Hvidovre med to runder igen NordicBet Ligaen, og uden for banen skal der træffes beslutning, efterhånden som sæsonen går på hæld.

Og de beslutning har Sønderjyske-sportsdirektør Esben Hansen så småt truffet.

Klubben har tidligere i dag meldt ud, at man forlænger med de to tidligere Superliga-spillere Marc Dal Hende og Jonas Thorsen. Begge rutinerede og gode spillere. Men der også spillere, som må forlade Haderslev-klubben denne sommer.

På sin hjemmeside fortæller Sønderjyske, at det ligger fast, at man tager afsked med seks spillere, der har kontraktudløb denne sommer.

Tre af dem er er lejespillere i form af Brøndbys Rasmus Wikström, FCK's Orri Oskarsson samt Abdoul Salam Toure.

Derudover er et farvel til unge Magnus Nissen, mens også to tidligere Superliga-profiler er færdige i Sønderjyske, da deres aftaler løber ud.

Der er tale om de to tidligere FC Midtjylland-spillere Mads Albæk og Patrick Banggaard Jensen, der begge efter gode præstationer i Superligaen og FC Midtjylland blev solgt til udlandet, inden de kom retur til Danmark og Sønderjyske.

Albæk er blevet 33 år. Patrick Banggaard, 29 år, har været skadet i to år og ikke har spillet siden sæsonen 2020/2021. 

. Mads Albæk har spillet en stor rolle i Sønderjyske Fodbold i sine fire år i klubben, og han har spillet sig ind i klubbens historiebøger med både pokaltriumf og en plads i Klub-100. Samtidig har han som viceanfører og sit åbne sind været en stor personlighed, som vi kommer til savne, og vi ønsker ham og familien alt det bedste fremover, siger sportsdirektør Esben Hansen og forklarer om Banggaard.

- Patrick Banggaard skal huskes for de ting, han udrettede i sine to første sæsoner i klubben, inden en træls skade satte en stopper for hans rolle inde på banen. Han var mere eller mindre fast mand på holdkortet og spillede også en afgørende rolle, da klubben vandt pokalguldet i 2020, så han har efterladt sig et solidt aftryk i klubben. Vi ønsker ham og familien alt det bedste.

Sønderjyske rykker op i Superligaen, hvis man i de sidste to runder af NordicBet Ligaen henter mindst fire point mere end Hvidovre. Ellers tager Per Frandsens tropper pladsen i Superligaen, hvor Vejle allerede er nyt hold fra den kommende sæson.