1. division Mikkel Fuhr Nielsen

Tidligere SL-spiller tager anderledes karrierevalg

Foto: Vendsyssel FF

Coronanedlukning og skader har åbnet døren til et nyt kapitel for den tidligere Vendsyssel FF-spiller Jakob Hjort.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Den tidligere Superliga-spiller Jakob Hjort har i mange år døjet med hjernerystelser og flere forskellige skader, der også holder ham fra grønsværen lige nu i Hobro IK.

Alt den ekstra tid bruger Jakob Hjort ikke på at ærgre sig, men istedet bruger han den på at opfinde ting. Han er således blevet iværksætter ved siden af fodbolden, da han har opfundet brætspillet 'Mixing Box'.

- Jeg har nok altid vidst, at jeg ikke var det største fodboldvidunder, men gennem hårdt arbejde, dedikation og motivation har jeg fået noget ud at mit talent. Det er lidt det samme i de her iværksætterhenseender. Hvis jeg skal gå ind i noget, så er det 100 procent, siger han til BT.

Ideen til Mixing Boks kom under coronanedlukningen, og sidste år solgte den over 3.500 eksemplarer. Faktisk havde 27-årige Jakob Hjort planlagt, at sælge 500 eksemplarer flere end tilfældet var.

Derfor fortæller han til BT, at han planlægger at udvikle en Mixing Box Deluxe, som skal hjælpe med at skalere salget yderligere. Mixing Box er det populære spil 'Margretheskål', som er pakket ind i et brætspil.

Hobro-stopperen har været ude med en skade siden september, så han har rigelig tid til at fokusere på iværksætteriet. Han har kontrakt med Hobro IK frem til næste sommer, så tiden må vise, om han så vælger at gå all in på Mixing Box.

Han har i hvert fald i sinde at melde sig til DR's populære program om iværksætteri Løvens Hule.