Video : Tipsbladet
1. division

Træffer afgørelse om FCK-spiller om en uge

AaB har to spillere på prøve i denne uge, som man vil træffe en beslutning omkring i starten af næste uge.

AaB har allerede slået fast, at man gerne vil fokusere på ungdommen i jagten på en direkte retur til Superligaen.

For at leve op til den ambition har man i denne uge to unge talenter på besøg, som i hvert fald ikke hiver gennemsnitsalderen op.

Nordjyske var de første til at fortælle, at den 17-årige colombianer Tomas Diaz og FC Københavns Daniel Haarbo er til prøvetræning i AaB i denne uge.

AaB's sportsdirektør Ole Jan Kappmeier fortæller til Tipsbladet, at planen i første omgang er, at parterne ser hinanden an.

- Begge har gode kvaliteter, og lige nu har vi en mulighed for at se dem i træning og i vores miljø, så derfor tog vi dem ind. Vi ville også gerne se, hvordan de agerede på banen og i vores gruppe.

Både Tomas Diaz og Daniel Haarbo, der i sidste sæson var udlejet til FC Wil i Schweiz og FC Helsingør, trænede første gang med mandag, så derfor er det endnu for tidligt at sige, om det bliver til længerevarende aftaler med nogen af de to.

Førstehåndsindtrykket er dog godt, og derfor regner Ole Jan Kappmeier også med, at man i starten af næste uge vil træffe en afgørelse omkring spillernes fremtid.

- Begge har integreret sig rigtig godt, men de har kun trænet med i går [mandag, red.], så vi venter mindst en uge med at træffe en endelig afgørelse, og på det tidspunkt kan vi så sige lidt mere.

- Vi er ikke under pres, så de har hele ugen til at vise sig frem, og så kan vi bagefter reflektere over deres præstationer. Vi kan også tale med dem om deres planer, så om en uges tid må vi se, siger Ole Jan Kappmeier.

Daniel Haarbo har i et interview til FC Københavns hjemmeside fortalt, at han i hvert fald er åben for at prøve noget andet i jagten på fast spilletid. Og planen er derfor, at han skal finde noget nyt.

AaB indleder jagten på at vende retur til Superligaen den 22. juli mod B.93. Forinden venter en håndfuld testkampe mod FC Midtjylland, Hobro IK og tyske VfB Lübeck. Fredag vandt AaB 2-1 over Vendsyssel FF i sommerens første testkamp.

Mandag præsenterede AaB den unge australske målmand Max Vartuli på en toårig lejeaftale. Også han var på prøve forinden en aftale blev indgået.