Video : Tipsbladet
1. division

Presset til opsigelse: Risikerede at ryge på U19

Jacob Buus fortæller til Tipsbladet, at han blev truet med en tur på U19-holdet for at få ham til at skrive under på en ophævelse af kontrakten.

’Du kommer ikke til at spille flere kampe. Du bliver smidt ud af truppen. Du skal træne med U19-holdet’.

Det er bare nogle af de ting, Jacob Buus blev truet med af AC Horsens, hvis han ikke makkede ret.

Klubben ville ophæve kontrakten med den danske profil, og de var villige til at tage hårde midler i brug for at få det til at ske.

Jacob Buus så ingen andre muligheder end at skrive under på sin kontraktophævelse, og han står nu klub.

I et interview med Tipsbladet fortæller den 26-årige dansker om de turbulente dage som fodboldspiller.

- Jeg fik et opkald kort før nytårsaften, hvor jeg fik at vide, der ville komme en ny spiller ind (Manny Perez, red), som de amerikanske ejere har hentet.

- Jeg fik at vide, at det var ham, der skulle spille, hvortil jeg sagde, at det var fint nok, for så kunne vi konkurrere og se, hvem der er bedst.

- Der kunne jeg så mærke, at det ikke helt var sådan. Det var ikke en konkurrencesituation som alle andre steder. Det var tydeligt, at han ikke var købt ind for at skulle sidde på bænken. Han var slet ikke købt ind for, at jeg skulle spille alle kampene, fortæller Jacob Buus.

Danskeren var derfor ikke i tvivl om, at den eneste rigtige beslutning var at ophæve sin kontrakt.

-De gjorde det klart, at jeg ikke var en del af planerne, og så bliver der kastet ord op med forskellige ting. Men det var meget, meget klart, at hvis jeg ville spille fodbold, så var det ikke i Horsens.

Hvad var det for nogle ting?

-Det er typisk sådan man gør, når man prøver på at få en spiller til at følge dem. Så siger de ting som, at jeg ikke ville komme til at spille flere kampe, at jeg ikke ville være en del af truppen, eller at jeg skulle træne nogle gange med U19.

- Det er sådan nogle ting, man vender. De har ikke direkte sagt, at jeg skulle træne med U19, men det blev gjort klart, at hvis jeg ikke samarbejdede i processen, så var det noget, der kunne komme på tale.

Det var ikke sikkert, det var blevet sådan. Det kunne også være noget, der blev sagt for at sige det, men det var den vej, pilen pegede, siger Jacob Buus.

Stor bekymring i truppen
Udskiftningen i Horsens-truppen har været stor, efter der er blevet hentet mange nye ansigter til på kort tid.

Jacob Buus fortæller, at flere af holdets spillere frygter for, at de kan blive den næste i rækken af spillere, der får ophævet sin kontrakt.

- Det er da helt sikkert noget, der fylder i truppen, for jeg tror, folk godt kan relatere til, at det potentielt set godt kan være dem næste gang.

- Der er stor usikkerhed i forhold til, hvor lang varsel man får. Kan man risikere at blive ringet op dagen inden, transfervinduet lukker?

- Jeg synes, stemningen var lidt presset af, at der kommer så meget aktivitet i vinduet. Vi havde godt forberedt os på, at der ville komme forstærkninger.

- Men indtil videre har vi ikke rigtig set den helt store stjerne komme til. Det er gode spillere, men der er mange nye spillere i et vindue, og som jeg kunne forstå, så er de heller ikke færdige med at hente endnu, fortæller Buus.

Den store usikkerhed i truppen, gør det også svært for spillerne at præstere, fortæller Jacob Buus.

- Det er en stor omvæltning i truppen, og det er noget, der skaber usikkerhed for alle. Jeg tror ikke, man kan præstere i den usikkerhed.

- Jeg tror på, at man skal have en homogen trup, som er defineret af, at man kender sine roller, og man ved, hvor man står henne, fortæller backen.

Bud fra danske klubber
Selvom det ikke er længe siden, at Jacob Buus er blevet fri af sin kontrakt, så er der allerede flere klubber, der har meldt sig på banen.

Har du hørt noget fra nogle andre klubber endnu?

- Ikke noget som jeg finder mega interessant. Der har været nogle henvendelser, og det har været rigtig fint, men jeg afventer lidt endnu.

- Det er faktisk danske klubber, der har henvendt sig indtil videre. Jeg har ikke noget, jeg prioriterer mere end andet – jeg vil bare gerne spille fodbold.

- Det skal forhåbentlig bare være i en klub, hvor der ikke er så meget støj lige nu, fortæller Jacob Buus.

Jacob Buus har i alt spillet 55 kampe i Horsens-trøjen.