• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Mathias Høj Jensen

Ung Silkeborg-midtstopper vil spille i topligaerne

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

En drøm er gået i opfyldelse for Silkeborgs Frederik Alves med debut i 3F Superligaen i denne sæson, men den unge midtstopper er ikke færdig med at drømme.

Af Mathias Høj Jensen

I sidste sæson rykkede Silkeborg ned i NordicBet Ligaen som 3F Superligaens bundprop, men klubbens unge midtstopper Frederik Alves har ambitioner om meget mere end dansk fodbold i sin karriere.

Det fortæller han i et interview med Spillerforeningen.

Den 20-årige midtstopper har fået debut for Silkeborg i 3F Superligaen i denne sæson, men i fremtiden vil han gerne til udlandet og spille i nogle af de bedste ligaer i Europa.

-  Jeg vil gerne udvikle mig, så jeg kan spille i en top 5-liga og på et internationalt niveau. Man lever kun én gang. Det handler om at få det meste ud af det, siger Alves.

Allerede i sin debutsæson i den bedste danske fodboldrække har Alves lært meget. Den unge midtstopper har blandt andet erfaret, at der er stor forskel fra at spille i NordicBet Ligaen til at spille i 3F Superligaen.

- Jo højere op, man kommer i niveau, jo mere lærer man fysisk, taktisk og teknisk. Jeg har lært meget af at stå overfor spillere som Kamil Wilczek og Sander Svendsen – to meget forskellige spillere. Og så har jeg lært meget af tempoet i Superligaen, der er hurtige end i 1. division.

Alves har spillet 22 kampe og scoret ét mål i 3F Superligaen i denne sæson. Derudover er det også blevet til to kampe i Sydbank Pokalen, hvor Silkeborg røg ud i kvartfinalen efter straffesparkskonkurrence mod AC Horsens.

Fredag var den 20-årige dansker atter i aktion i Silkeborgs 1-3-sejr over SønderjyskE i en træningskamp, som forberedelse frem mod den nye sæson i NordicBet Ligaen. Her begynder holdet ude mod FC Helsingør den 11. september.

---------------------------

Se SønderjyskE - AaB og Brøndby IF - AC Horsens på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Brøndby IF - AC Horsens

Efter sejre i de første to runder i Superligaen venter nu en helt anden type modstander for Brøndby IF - kan klubben gøre det til alle gode gange tre?

Optakt: AGF - OB

Der venter et traditionsrigt opgør søndag eftermiddag. Kan OB gøre op med sin dårlige AGF-statistik?

Optakt: FC Midtjylland - Randers FC

Midt mellem de to Champions League-playoffkampe skal FC Midtjylland passe sine pligter i Superligaen. Lørdag venter Randers, der har fået en god sæsonstart.