• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Nicklas Grodt Degn

Vejle-direktør om Superliga-retur: Ambitionen er at overleve

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

De nyoprykkede Vejle Boldklubs primære ambition er overlevelse i den kommende sæson. Noget, klubbens direktør kalder for en stor opgave.

Af Nicklas Grodt Degn

Det tog en coronapause på flere måneder og en nærmest historisk sen sæsonafslutning i juli, men nu kan de igen kalde sig Superliga-deltagere i Vejle Boldklub.

Det betyder, at klubben, der sidste år rykkede ned i 1. division, nu kan begynde at kigge frem mod atter at være en del af det fornemste danske fodboldselskab, når den næste sæson starter til september. Det er klubben rustet til, siger Vejle Boldklubs direktør, men lægger alligevel ikke skjul på, at der venter en masse arbejde forud.

- Som organisation er vi på Superliga-niveau. Den store opgave er, at vi sportsligt skal være i stand til at være kompetitive i Superligaen. Det bliver en massiv opgave. Det er klart, at det bliver en stor opgave med en ny struktur og 11 andre stærke hold, siger Vejle Boldklub-direktør Henrik Tønder til Tipsbladet.dk efter oprykningen, der kom i hus tirsdag aften.

- Superligaen er "different league". En ting er at være dygtig i 1. division, noget andet er at være kompetitiv i Superligaen over et helt år. Det er en stor opgave, tilføjer Henrik Tønder.

Nu venter der en sommerferie inden arbejdet på at blive helt Superliga-klar går i gang.

- Vi kan gøre vores inden for de rammer, vi har. Det vil sige at prøve at lave nogle tilføjelser til truppen og i øvrigt at holde fast i de gode ting, vi har gjort, siger Henrik Tønder.

Adspurgt om målet for Superliga-sæsonen lyder det fra direktøren:

- Ambitionen er at overleve, og det er en rigelig stor opgave i sig selv. Det er det, vi arbejder for, kigger hen imod og prøver at forberede os på.

Med oprykningen er Vejle tilbage i den bedste danske række, hvor klubben fra Nørreskoven har stolte fodboldminder, der blandt andet inkluderer fem mesterskaber, hvoraf det seneste kom i 1984.

- Det er så glædeligt for byen, klubben og alle de trofaste fans, sæsonkortholdere og sponsorer. De har fortjent det, for de har vist, at Vejle er en Superliga-by, så jeg kan kun glæde mig, siger Henrik Tønder.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus