Video : Tipsbladet
1. division

Vejle henter ny spiller med alenlang klubhistorik

Vejle Boldklub har præsenteret en ny spiller i klubben onsdag formiddag.

Richard Sukuta-Pasu er ny spiller i Vejle Boldklub, der i næste sæson tørner ud i 1. division.

Det bekræfter klubben i en pressemeddelelse.

Den 31-årige tyske angriber kommer til den danske klub på en fri transfer, og han har skrevet under på en toårig kontrakt med Vejle Boldklub.

- Jeg er virkelig glad for at have min fremtid på plads her i Vejle Boldklub. Mit førstehåndsindtryk af klubben, dens faciliteter og set-up er rigtig godt, og jeg er klar til at påtage mig den rolle, som klubben har udset mig til at spille, siger Richard Sukuta-Pasu.

- Jeg er ikke bange for presset, og muligheden for at kunne spille en stor rolle i at bringe Vejle Boldklub tilbage i den bedste række er en stor motivationsfaktor for mig. Arbejdet begynder nu, og jeg er klar til at gøre mit.

Ifølge sportschefen i Vejle Boldklub, Marius Adrian Nicolae, så er aftalen et eksempel på et perfekt match.

- En central opgave i indeværende transfervindue er at genskabe en sund og kompetitiv balance i alle kæder, og i den henseende passer Richard Sukuta-Pasu perfekt ind i vores strategiske ambitioner, fortæller sportschefen.

- Som angrebsprofil er Richard gennemprøvet, han har spillet i ligaer og lande, som er sammenlignelige med danske forhold, hvilket minimerer hans integrationstid i Vejle, og jeg er tilfreds med at også han kan se sig selv som et aktiv i vores projekt og i vores bestræbelser på at vende hurtigt tilbage til Superligaen. Han ankommer med en masse erfaring fra meget konkurrencedygtige ligaer og har i en lang periode formået at score mål.

Richard Sukuta-Pasu kommer til Vejle Boldklub efter en kort periode i den tyske klub SV Meppen, der spiller i den tredje bedste tyske fodboldrække. Her har han spillet siden oktober.

I denne sæson har angriberen scoret fem mål i 21 kampe for sin tyske klub, men nu gælder det altså en tilværelse i Danmark.

Richard Sukuta-Pasu har fået sin fodboldopdragelse i den tyske storklub Bayer Leverkusen.

Siden da har tyskeren været på en række klubadresser i karrieren - heriblandt ophold i østrigsk, belgisk, kinesisk og koreansk fodbold.

I alt har Richard Sukuta-Pasu været forbi 12 klubber i karrieren.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Sommerpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.