Foto: Hobro IK
1. division

Vild udvikling: Nu skal han bombe som professionel

22-årige Jesper Cornelius skrev i sidste uge under på karrierens første kontrakt i Hobro IK, men vejen dertil har været lang. Han var tæt på at droppe fodbolden, men en opsang fra en tidligere Superliga-spiller ændrede en del.

Vejen til topfodbold er ikke altid snorlige. Der kan være mange bump på vejen fra at være en talentfuld dreng til at blive professionel.

Bare spørg Jesper Cornelius.

Angriberen skrev onsdag under på sin første kontrakt i en alder af 22 år, og det gjorde han hos NordicBet Ligaens nummer tre, Hobro IK, som henter ham efter et par år i Danmarksserie-klubben Vorup FB.

Og på vejen til den første kontrakt var Jesper Cornelius tæt på helt at droppe fodbolddrømmen. Ja, faktisk gav Cornelius mere eller mindre op på at blive professionel fodboldspiller i teenageårene, selvom han ellers havde været en del af Randers FC på både U13- og U14-niveau med blandt andre Filip og Oliver Bundgaard samt Tobias Klysner.

Det fortæller Jesper Cornelius i et interview med Tipsbladet. 

- Jeg røg på andetholdet i et stykke tid, og der var jeg lidt halvhjertet. Da jeg kom i gymnasiet, var der andre ting, der var sjovere end fodbold, så jeg prioriterede det (fodbold) lidt mindre og prøvede noget andet, som man nu gør i de teenageår.

- Fodbold har jeg altid elsket, men jeg synes nok bare, at det var sjovere at være sammen med vennerne. Det var træls altid at skulle sige nej til vennerne, fordi vi skulle spille om lørdagen. Især når det ikke var mere seriøst, end det var. Det blev også lidt et kompromis, hvor jeg var med, men ikke helt med, og så spillede jeg også dårligt dagen efter. Jeg kunne ikke være nogen af stederne 100 procent, og det blev jeg bare træt af, siger Jesper Cornelius.

En ordentlig opsang
Da Jesper Cornelius så startede i gymnasiet efter opholdet på efterskole, spillede han U19 Liga 3 i Randers. Og som han selv siger: Hvem i alverden bliver professionel af at spille det i så forholdsvis sen en alder?

Men en tidligere Superliga-spiller tog fat i Cornelius og gav ham en vigtig opsang.

- Så mødte jeg min gamle træner Svenne Poulsen (tidligere spiller i Randers FC, FC Midtjylland, AGF og Hobro IK, red.), som så et lys i mig og fik mig overbevist om, at hvis jeg ville, havde jeg nogle kvaliteter, men at det krævede meget arbejde.

- Det var det, jeg nok var dårligst til: At ligge arbejdet i det. Jeg var meget doven.

- Han sagde til mig, at hvis jeg ikke tog mig sammen, skulle jeg finde et andet sted at spille, fordi jeg gad jo ikke være der og var der kun, fordi mine kammerater var der. Så jeg tog mig sammen og blev bedre og bedre, og jeg var også ved at være færdig med at vokse, så jeg fik noget fysik på, siger den nyslåede Hobro-angriber.

Siden kom han ind omkring Randers Frejas hold i Jyllandsserien, før han fulgte Svenne Poulsen til Danmarksserie-klubben Vorup FB.

- Det er virkelig gået stærk siden. Det er egentlig vildt. Jeg fandt lysten og glæden 100 procent igen. Jeg har bare haft lyst til at prioritere fodbolden. Vi havde en vildt fed gruppe ude i Vorup, hvor der virkelig var mange gode mennesker.

- Det var pludselig fedt at sige nej om fredagen for at spille om lørdagen - og så gav vi den bare gas om lørdagen, efter at vi havde vundet hver gang. Det voksede jeg bare med. Jeg fik også mere ansvar, og det hele blomstrede bare, siger Jesper Cornelius.

Jesper Cornelius' nye holdkammerater. Foto: IMAGO

Finder inspiration i Nicolai Vallys
I efteråret blev det så til 11 mål i 10 kampe for Vorup for Jesper Cornelius. Måske vigtigst af alt scorede han hele fire gange mod Hobros andethold i sæsonens første kamp.

Det har måske spillet en rolle i, at netop Hobro IK onsdag udstyrede den 22-årige angriber med hans første kontrakt efter en længere prøvetræning. I hvert fald leverede han et godt indtryk der, og nu skal han prøve at score målene for Hobro.   

- Nu handler det 100 procent om at drive det så langt som muligt. Det er en drengedrøm, jeg får lov at udleve hver dag. Det handler om at nyde det og give den gas, og så må vi se, hvad det kan blive til, lyder det fra Cornelius, der finder inspiration i, at profiler som Louka Prip og Nicolai Vallys også tog en snørklet vej til toppen:

- Da jeg skiftede til Vorup og nogle omkring mig begyndte at sige, at hvis jeg vil det, kan jeg godt nå det, så kiggede jeg selvfølgelig efter nogle som dem. Jeg prøver at spejle mig i dem og sige, at hvis de kunne, kan jeg også godt nå det.

Og de helt store drømme, som velsagtens alle unge fodbolddrenge render rundt med, er der på sin vis stadig lidt liv i.

- Da jeg var lille drømte jeg altid om at spille for AC Milan, som jeg altid har holdt med. Det er den ultimative drøm. Også landsholdet, fordi jeg har jo aldrig været i betragtning til nogle ungdomslandshold, siger Cornelius og kommer hurtigt med en ydmyg tilføjelse:

- Men det er jo de helt store drømme.

Jesper Cornelius, 22 år, fejrede kontrakten med at score i Hobros testkamp mod Skive IK fredag. Han kan få debut i NordicBet Ligaen, når nordjyderne møder FC Fredericia i første kamp af forårssæsonen.