Benelux Sebastian Stanbury

Er bekymret for Jeppe Kjær: Det går ikke så godt

Foto: Getty Images

Den danske kantspiller, 17 år, har haft det svært i AFC Ajax.

Af Sebastian Stanbury

Jeppe Kjær debuterede i Superligaen på sin 16 års fødselsdag, og resten af foråret 2020 viste han, at han var god nok til at spille med de voksne.

Han spillede ni Superliga-kampe og fik såmænd også scoret et enkelt mål, og da sæsonen var forbi, tog alle det for givet, at det store talent skulle til udlandet. Det skete også. I august 2020 blev han solgt til Ajax.

Den 17-årige playmaker har nu spillet halvandet år i Holland, men hans udvikling er ikke gået helt som ønsket.

- Det går ikke så godt, hvis jeg skal være ærlig. Han ankom med høje forventninger, men han havde problemer med at vænne sig til akademiet. Jeg talte med hans agent og med folk i klubben, og de sagde alle, at han skulle vænne sig til tempoet. Og han kom fra en lille klub, så han var ikke vant til at være i en så dominerende klub, der altid angreb. Lige nu er han ikke fast starter på U/18, siger Thijs Zwagerman, redaktør på mediet Ajax Showtime, til Tipsbladet.

- Det er svært at forklare, for nogle gange er han fremragende, og alle kan se, at han er et stort talent. Han burde træde ud af sin skygge og vise sig frem som en af de vigtigste spillere på holdet. Han har kvaliteterne til det, men den seneste måned har han mere siddet på bænken end spillet, og i UEFA Youth League har han ikke vist sig frem som det talent, han er. Ajax forventer mere af ham. Han er meget langt fra førsteholdet, siger Thijs Zwagerman.

Jeppe Kjær er en af fem danskere i Ajax. De andre er Victor Jensen, Mohamed Daramy, Christian Rasmussen og Eskild Dall.