• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Benelux Mads Bye Marboe

Dansk landsholdsspiller: Tager beslutning efter EM

Foto: Getty Images

Det bliver ikke inden for den nærmeste fremtid, at midtbanespilleren Lasse Schöne kommer til at tage en beslutning omkring sin fremtid.

Af Mads Bye Marboe

Da Lasse Schöne røg af holdet i Genoa, røg han også ud af den danske landsholdstrup, men nu hvor han er kommet på holdet i Heerenveen, er han også inde i landsholdsvarmen igen.

I den forgangne landskampspause spillede han desuden 77 minutter i 8-0-sejren over Moldova.

Den aldrende midtbanespiller drømmer om også at blive udtaget til sommerens EM-slutrunde, og han tror på, at det danske landshold kan levere en god præstation.

- Jeg har været med til de sidste to turneringer (EM 2012 og VM 2018, red.), og jeg ville også have været med sidste år. Jeg spillede i alle kampe i kvalifikationen. Så det er også rart at kunne afslutte det. En sådan sidste turnering er prikken over i'et i din karriere. Vi har en god, ung gruppe, der kan gøre en forskel til EM, siger han til Friesch Dagblad.

Slutrunden bliver med al sandsynlighed Schönes sidste, hvis han altså kommer med. I slutningen af maj fylder han 35 år, og til sommer har han kontraktudløb i Heerenveen.

Han ved endnu ikke, hvad der derefter skal ske, og han kommer formentlig også først til at tage en beslutning efter EM.

- Jeg bekymrer mig om Heerenveen og ikke om min egen situationen. Jeg tager en beslutning efter EM. Eller tidligere. Efter min mening er det hurtigt nok. Jeg havde heller ikke skiftet til enhver klub i Æresdivisionen. Jeg kendte klubben, og det er en trup med muligheder. Det er også meget vigtigt.

Lasse Schöne har spillet ni kampe for Heerenveen indtil videre i denne sæson.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus