Video : Tipsbladet
Benelux

Dansk landsholdsspiller tilbyder Anton Gaaei hjælp

Mohamed Daramy har tilbudt Anton Gaaei hjælp efter katastrofekampen mod Feyenoord.

Tipsbladet i Helsingør.

Hvis nogen ved, hvordan det er at spille i AFC Ajax, når tingene ikke kører, så er det Mohamed Daramy.

Derfor har han også sørget for at tage hånd om sin landsmand Anton Gaaei, der for nyligt blev gjort til syndebuk i opgøret mod Feyenoord. Han lavede to kostelige fejl, blev flået ud efter en halv time, inden kampen blev afblæst på grund af fanuroligheder ved stillingen 0-3.

Den danske fodboldekspert Kenneth Perez kørte Anton Gaaei midtover på hollandsk tv efter opgøret. Det var bestemt ikke kønt, og derfor følte Mohamed Daramy også et ekstra behov for at støtte Anton Gaaei i dagene efter Feyenoord-kampen.

Det fortæller Stade Reims-angriberen til Tipsbladet og resten af pressen i landsholdslejren.

- Jeg kunne godt se, at han var nede. Jeg ved selv, hvordan det er. Jeg har selv været i hans situation, hvor tingene ikke går, som de skal, så jeg kunne se det på ham og på den måde, han gik direkte i omklædningen på, siger Mohamed Daramy og tilføjer:

- Jeg har ikke lige haft sådan en kamp, men jeg kan relatere til det i forhold til, når noget ikke går godt i sådan en klub. Så vi fik snakket, og jeg sagde også, at han bare kunne skrive eller ringe, hvis der skulle være noget.

Artiklen fortsætter efter billedet...


Anton Gaaei har underskrevet en kontrakt med Ajax frem til sommeren 2028 (Foto: AFC Ajax).

I Ajax er man vant til at vinde. Sidste sæson sluttede man som nummer tre efter fire år med tre mesterskaber. Tredjepladsen i fjord var allerede en skuffelse hos klubbens fans, og nu har elendigheden nået nye højder med en placering under nedrykningsstregen.

- Presset er anderledes. Der er store forventninger, og nu går tingene slet ikke, og de er inde i en skidt periode. De vandt heller ikke i sidste sæson, og allerede der var fornemmelsen, at det ikke var godt nok. Nu går det slet ikke godt. Det er selvfølgelig ærgerligt. Det kan ske, sådan er fodbold. Jeg håber selvfølgelig, at det kan vende, og at det kan vende for ham.

Er presset større i sådan en klub end i eksempelvis FC København?

- Ja, det er det. FCK er også en stor klub, og der er også pres på, hvis ikke de vinder. Ajax er lidt større og har en lang historie, så det er større end i FCK, og presset fra fansene er større der. Forventningerne i klubben er større, og lige nu tror jeg mest, fansene er vrede. Mod Feyenoord kastede de ting på banen, så jeg tror også, at spillerne bliver ramt af det. De har det svært i øjeblikket.

Mohamed Daramy skiftede selv til Ajax i sommeren 2021 og oplevede hurtigt, at tingene ikke gik. For ham handlede det dog om manglen på spilletid på førsteholdet. Derfor blev han udlejet til FC København i sidste sæson, inden Stade Reims købte ham denne sommer.

I samme periode, som Mohamed Daramy blev rygtet væk, blev Anton Gaaei meldt til Ajax. Her benyttede Mohamed Daramy lejligheden til at klæde sin landsmand på til livet i Hollands hovedstad.

- Jeg snakkede med ham, da jeg selv var der, og rygterne omkring et skifte for ham begyndte. Så skrev jeg lidt frem og tilbage med ham. Selvfølgelig håbede jeg, at det ville ske for ham, da det ville være et stort skifte for ham. Vi snakkede lidt om klubben, og så skiftede han dertil, men der var jeg smuttet.

20-årige Anton Gaaei ser dog ud til at have rystet skuffelsen i Feyenoord-kampen af sig. I weekenden spillede han 45 minutter, i hvad der dog blev en ny skuffelse, da Ajax tabte 1-2 til AZ Alkmaar.