Video : Tipsbladet
Benelux

Dansk stortalent: Han er Ajaxs næste stjerne

I Ajax er danske Lasse Abildgaard et ganske stort talent, og han udpeger en af sine offensive legekammerater som storklubbens næste stjerne.

Ajax har udklækket det ene stortalent efter det andet, og på listen over store stjerner med en fortid i klubben finder man blandt andre Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt, Ryan Gravenberch og danske Christian Eriksen. 

Og hvem bliver så den næste i rækken af stjerner?

Hvis man spørger Ajaxs store danske talent Lasse Abildgaard, der gør sig på U17-holdet, er holdkammeraten Emre Ünüvar et godt bud.

- Han har scoret 24 mål på vores hold som 2008’er, og han er selvfølgelig virkelig god. Han scorer mål hver kamp.

- Han er ikke så stor i forhold til, at han er 9er, men han er klog i forhold til sin position og har god teknik. Han står altid det rigtige sted i feltet og sparker den ind, når han får chancen, siger Lasse Abildgaard til Tipsbladet.

Emre Ünüvar har, som Abildgaard påpeger, været utrolig målfarlig på Ajaxs U17-hold i denne sæson med 24 mål i 19 kampe - og her er det værd at bemærke, at han først i sidste uge fyldte 16 år.

Hvis Emre Ünüvar forløser sit tydelige potentiale og når Ajaxs førsteholdstrup, skal han måske spille med sin bror, Naci Ünüvar, der allerede har spillet et par kampe for førstholdet. Storebroren er 20 år, er kantspiller og er udlejet fra Ajax til FC Twente i denne sæson.