• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Benelux Jacob Quvang

Priskes store ofring: Det er bagsiden af medaljen

Foto: Jan Christensen / Getty Images

Brian Priske indleder sit første udenlandske trænerjob med at lade familien blive hjemme i Danmark.

Af Jacob Quvang

Brian Priske blev i denne sommer købt fri af sin kontrakt hos FC Midtjylland af belgiske Royal Antwerp. Dermed er han ny mand i spidsen for den ældste belgiske fodboldklub, som i sidste sæson endte treer i Jupiler Pro League og kvalificerede sig til knockoutkampene i Europa League.

Skiftet markerer Priskes første udenlandske cheftrænerjob, og Priske kommer til at have masser af tid til at fordybe sig i taktik, mandskabspleje og belgisk kultur. Han er nemlig mutters alene i den belgiske by Antwerpen, da hans kone og to børn bliver i Danmark. De har hver især deres eget liv derhjemme, som Brian Priske selv formulerer det til tipsbladet.dk

Her fortæller den danske træner også, at alenetiden er noget, han skal vænne sig til. 

- Det er første gang, jeg prøver det. Heldigvis har vi alle en alder, som gør, at vi godt kan klare det, men selvfølgelig er det et stort afsavn at være uden sin familie.

- De har været vant til at være med hele vejen rundt på de andre ture, vi har haft i udlandet, så selvfølgelig er det bagsiden af medaljen. Vi ved også godt, at det har sin pris at være målrettet og ambitiøs i sin karriere, og så må vi lave nogle statusser undervejs i forløbet og se, hvordan det går, forklarer Priske.

Han nævner blandt andet, at sønnen, August, fortsætter med at spille på FC Midtjyllands akademi, hvor han til næste sæson skal spille U19-fodbold, men at familien satser på at se hinanden, når der er ferier og friweekender i kalenderen.

Den 44-årige træner er dog faldet godt på plads i Antwerpen, hvor han allerede har fået sin faste base. 

- Jeg flyttede i lejlighed for tre uger siden, så det er dejligt at kunne bo for mig selv og ikke være afhængig af hotel og alt muligt andet. Så jeg er flyttet hurtigt ind og er faldet godt til, fortæller Priske.

Umiddelbart bør det heller ikke være noget problem for Priske at falde til i de belgiske omgivelser. Seks år tilbragte han som spiller i belgisk fodbold i midten af nullerne, da den aktive karriere var på sit højeste med de to storklubber Genk og Club Brügge på CV'et. Priske kender dermed kulturen og sproget.

- Sproget hjælper selvfølgelig på det, selv om det ikke har været det, som har været den store udfordring. Alle taler engelsk i Flandern og oppe i Antwerpen. Men det giver da lidt ekstra credit at kunne tale flamsk, give interviews og tale med folk omkring stadion, siger Priske, som også pointerer, at hans fortid i belgisk fodbold vækker genklang:

- Nogle kan huske, at jeg har spillet her for mange år siden, og det giver også lidt ekstra i posen. De fleste af dem kan heldigvis huske mig for noget positivt, så det gør det lidt lettere.

Brian Priske står denne søndag for første gang på sidelinjen som cheftræner i en belgisk ligakamp, når Royal Antwerp indleder sæsonen med en udekamp mod KV Mechelen klokken 13.30. 

Tidligere på ugen fortalte han meget mere om sin første tid hos Royal Antwerpen til tipsbladet.dk. Det kan du læse mere om her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020