• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Benelux Mikkel Fuhr Nielsen

Dansker i stort skifte: God chance for landsholdet

Foto: Club Brugge

Den danske midtbanespiller fik efter en eventyrlig sæson i Belgien sin drøm opfyldt om at skifte til Club Brugge.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Jonas Bager og Casper Nielsen er gået igennem tykt og tyndt sammen de sidste tre år i Royal Union SG.

De startede i landets næstbedste række og sluttede med sølvmedaljer om halsen, inden de gik hver til sit denne sommer. Jonas Bager skiftede til Charleroi, mens Casper Nielsen fik drømmen om en topklub og Champions League-fodbold opfyldt i Club Brugge.

- Jeg under ham virkelig det skifte. Det er en fantastisk klub, han kommer til. De er det bedste hold i Belgien, så det giver ham forhåbentligt rigtig gode muligheder for at komme på landsholdet, når nu han skal spille Champions League i en belgisk topklub, siger Jonas Bager til Tipsbladet.

Casper Nielsen forlod Superligaen og OB i 2019 for et skifte til Royal Union SG. Det var et godt valg, da han siden er kommet ind omkring det danske landshold, og så er han vokset til en af de bedste midtbanespillere i Belgien.

- Casper har været igennem en fantastisk rejse. Det er meget bekræftende, for nogen gange så handler det om, at man skal ud af Danmark, før man kan vise sig frem. Jeg tror, at mange spillere kan gøre det rigtig godt i udlandet, men det handler om at tage chancen, siger forsvarsspilleren, som mener, at han selv og Casper Nielsen er gode eksempler på netop at tage chancen.

En ny chance venter så i henholdsvis Charleroi og Club Brugge, men skiftet til de belgiske mestre gik ikke gnidningsfrit for Casper Nielsen.

Grus i maskineriet
Efter en fantomsæson i Royal Union SG var Casper Nielsen blevet stillet en transfer i udsigt denne sommer. Interessen var enorm, men han ønskede et skifte til Club Brugge.

Men da de første meldte sig på banen, så faldt buddet ikke i Royal Union SG's smag, og derfor braste handlen sammen. Danskeren blev i belgiske medier beskrevet som sur, og af den årsag deltog han heller ikke i en træningskamp.

Holdets træner neddroslede senere spekulationerne omkring en konflikt. Tålmodigt afviste danskeren et skifte til KAA Gent, inden Club Brugge igen meldte sig på banen, hvilket endte i drømmeskiftet.

- Det er gjort til en større konflikt, end det egentlig har været. Det er min fornemmelse, at Casper har gjort det tydeligt overfor klubben, at det var hans tid til at komme videre. Så har der været modstridende interesser, som selvfølgelig har gjort, at Union ville have mest muligt, mens Club Brugge gerne ville betale mindst muligt. Så det tror jeg, er et naturligt tovtrækkeri, siger Jonas Bager om konflikten.

Hvordan havde han det med at blive fremstillet som 'skurken'?

- Når jeg har snakket med Casper, så hører jeg, at det ikke har været nogen sjov situation at stå i. Så jeg kan virkelig godt forstå, at han var glad, da kontrakten blev underskrevet og alle de her ting udenom forsvandt.

- Min forståelse er, at alle er glade for den måde det er sluttet på. Casper har fået en fantastisk kontrakt i Club Brugge, og Union har fået mange flere penge for ham, end det de gav i tidernes morgen, så jeg har en fornemmelse af, at han vil blive taget rigtig godt imod, når han vender tilbage til Union. Det har været det her tovtrækkeri frem og tilbage mellem klubberne, som selvfølgelig aldrig er sjovt at sidde i som spiller.

Casper Nielsen har allerede været i aktion for Club Brugge, da han fik sin debut mod KRC Genk i første spillerunde.

Sommerens 20 største transfers i fodbold - klik her og se mere.