Benelux Mikkel Fuhr Nielsen

Danskerglad klub i store pengeproblemer

Foto: Getty Images

Belgiske Royal Antwerp leverer for andet år i træk et stort millionunderskud.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Brian Priske og hans hold Royal Antwerp har sportsligt gang i en god sæson, hvor det belgiske mandskab ligger på en aktuel tredjeplads i Jupiler Pro League. Syv point fra en anden danskerglad klub Union Saint-Gilloise.

Men økonomien for sæsonen 2020/2021 er knap så opløftende læsning for belgierne, skriver Voetbalprimeur ifølge Het Nieuwsblad. Den belgiske klub har et underskud på 77 millioner danske kroner, hvilket trods alt er en forbedring fra forrige sæson. Her havde de et underskud på 104 millioner kroner.

Indtægterne steg en smul i den forgange sæson, men det var ikke i nærheden af nok sammenlignet med udgifterne. Derfor måtte formand Paul Gheysens også komme med en stor kapitalindsprøjtning i løbet af sæsonen.

En af udfordringerne er klubbens manglende evne til at tjene penge på transfermarkedet. Sinan Bolat, Dino Arslanagic og Kevin Mirallas forlod alle klubben gratis i sommer.

Til gengæld gør coronasituationen i Belgien, at Financial Fair Play-reglerne er suspenderet, hvilket betyder, at formanden kan smide ekstra penge i klubben.

Indtil videre har han spyttet godt en halv milliard kroner i Royal Antwerp i løbet af sine fire år som formand.

I sommer hentede de Brian Priske ind som cheftræner, Anders Nielsen blev hans assistent, mens Victor Fischer forlod FC København til fordel for Antwerp.