• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Benelux Kenneth Jensen

Danskerklub overrasker i udlandet: Det er vildt

Foto: Royale Union Saint-Gilloise

Den belgiske klub Royale Union Saint-Gilloise har ikke været i den bedste række i 48 år. Men i sommer vendte klubben tilbage til det bedste selskab, og nu topper mandskabet, der har Casper Nielsen og Jonas Bager på kontrakt, tilmed rækken.

Af Kenneth Jensen

Det var en overraskelse, da Leicester City for nogle år siden vandt det engelske mesterskab. Det kom også ud af det blå, da Herfølge Boldklub i 2000 vandt det danske mesterskab. Og så var der naturligvis Kaiserslauterns overraskende tyske mesterskab i 1998, hvor klubben som oprykker snød alt og alle og vandt Bundesligaen.

Sæsonen er fortsat ung, men i belgiske Royale Union Saint-Gilloise er de - måske - i gang med at gøre noget, der minder om det, Kaiserslautern lavede for 23 år siden, i hvert fald rykkede danskerklubben op fra den næstbedste række i sommer, og nu fører klubben den bedste række efter 11 runder.

Royale Union Saint-Gilloise har forsvarsspiller Jonas Bager og midtbanespiller Casper Nielsen på kontrakt. De to danskere nyder i øjeblikket kæmpe succes i klubben, der udover at føre rækken også har lavet flest mål og lukket færrest ind.

Det er med andre ord ikke tilfældigt, at man er placeret øverst i tabellen.

- Jeg vil sige, at det her i Belgien også har gjort et stort indtryk, ikke mindst fordi de præstationer, vi har leveret, har været gode. Det har ikke bare været heldige sejre. Der er stort set ikke en eneste kamp, jeg kan komme i tanke om, vi ikke har haft muligheden for at vinde. Vi spiller god fodbold, scorer mål og lukker færrest ind. Det er lidt vildt at tænke på, at vi som oprykker dominerer på den måde, siger Casper Nielsen til tipsbladet.dk og forklarer:

- Vi var outstanding i sidste sæson - jeg tror kun, vi tabte to kampe. Vi har bare bygget videre på det i denne sæson.

Viceanfører og fast mand
Union Saint-Gilloise har vundet syv kampe, spillet en enkelt uafgjort og tabt tre, og på vejen mod førstepladsen har man blandt andet slået både Anderlecht og Standard Liege. Det er også blevet til uafgjort mod Genk, mens man har tabt til blandt andet Brian Priskes Royal Antwerp og Club Brugge. Sidstnævnte ligger nummer to i ligaen. 

Og en af årsagerne til, at det går så godt, er den tidligere OB- og EfB-spiller. Casper Nielsen er fast mand og har spillet samtlige minutter i denne sæson. Han har også taget viceanførerbindet.

Selv er Casper Nielsen da også tilfreds med de præstationer, han har sat sammen i lidt mere end to år for Union Saint-Gilloise.

- Jeg brændte en god første sæson af, og det gav muligheder. Der var interesse fra andre sider. Når jeg kigger tilbage, har det her skifte været en kæmpe succes for mig. Jeg har fået et godt navn i Belgien, og jeg valgte at forlænge min kontrakt i sommer, selv om der var pæn interesse andre steder fra. Lige nu nyder jeg bare at spille fodbold og være en del af det her hold. Der er en helt særlig stemning, siger han og forklarer om interessen fra andre klubber:

- Jeg sagde til klubben, at min førsteprioritet var at forlænge aftale, og til sidst blev vi enige. Det var både jeg og klubben glade for. Der er bygget noget godt op her, og det betyder meget for mig.

Dermed har Casper Nielsen ikke travlt med at komme videre og er på kontrakt til 2024, og det er et udtryk for, at han nyder livet og fodbolden i Belgien. Men de gode præstationer kan måske en dag betyde, at han kan blive solgt. 

- Gør man det godt, kommer der større klubber på banen, og så handler det om at have en god mavefornemmelse. Jeg har virkelig mærket, at jeg valgte rigtigt, da jeg tog herned. Alt er lykkedes, og jeg kunne virkelig ikke bede om mere. Det er en fed fornemmelse, for det kan godt være lidt tough, når man er ude, og man er langt væk fra familie og venner, siger Casper Nielsen.

Vil blande sig i toppen 
Casper Nielsen og klubben møder næste gang Eupen, der også er et hold, der har overrasket positivt i denne sæson. 

Og det er den kamp, der lige nu er fokus på, for mens midtbanespilleren og holdkammeraterne nyder succesen, ved de også, at der skal arbejdes hårdt for at holde sig i toppen i Belgien.

- Vi er glade, når vi vinder, men det vigtigste er at levere gode præstationer, for så er der også gode muligheder for at tage tre point. Når man er i det her mode, er der jo kampe hele tiden, og fokus er på den næste, siger Casper Nielsen og forklarer:

- Jeg har det sådan personligt - og det er jeg sikker på, at andre også tænker - at når vi spiller, handler det om at vinde, og for os lige nu handler det om at bevare roen og holde begge ben på jorden. Spil en kamp ad gangen og giv den gas. Kan vi fortsætte det, er der større chance for at få point. Vi håber jo, at det kan fortsætte, og vi vil gerne spille med, hvor det er sjovt.

Kan holdet holde dampen oppe, er det ikke til at sige, hvad det kan ende med. I hvert fald kan man fremvise 22 point efter 11 runder og er  altså helt med fremme, hvor det er sjovt.

Casper Nielsen har scoret en enkelt gang i denne sæson, og ligesom midtbanespilleren er fast mand, er stopper Jonas Bager det også.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020