Foto: Jan Christensen/Getty Images
Benelux

EfB-ejere kører belgisk klub i sænk

Den belgiske klub Oostende, der ejes af Pacific Media Group, kan gå konkurs inden længe.

Det er svært at forestille et mere upopulært ejerskab end det, som Pacific Media Group (PMG) har i klubber som Esbjerg, Nancy, Barnsley og Oostende. 

Klubberne har det til fælles, at de alle har haft store problemer, siden PMG overtog dem, og i øjeblikket er det Oostende, som befinder sig i den største kattepine.

Andrew Hjulsagers tidligere klub rykkede i sidste sæson ud af Belgiens fineste selskab, og derouten er fortsat i denne, hvor man er fjerdesidst efter 14 spillerunder. 

Spillet kniber på banen, og det gør det bestemt også udenfor banen. Situationen er faktisk ganske alvorlig. Ifølge det belgiske medie Nieuwsblad kigger klubben nemlig ind i en potentiel konkurs inden nytår, hvis klubben ikke får nye ejere. 

Oostende har allerede fået påbudt et transferforbud, og man trues med at få trukket point senere på måneden. Derudover har klubbens ejere vanskeligt ved at betale spillerne deres løn.

Problemet er også, at potentielle investorer ikke ligefrem står i kø for at overtage klubben, melder mediet. Erhverver man sig aktierne, så overtager man nemlig gælden, som angiveligt ligger på otte millioner euro.

Dermed står man altså og ser ind i en rigtig mørk jul, hvis man er tilhænger af den belgiske klub.