Video : Tipsbladet
Benelux

Efter skræk-episode: Schöne overvejer karrierestop

Efter en skrækepisode i hollandsk fodbold overvejer tidligere dansk landsholdsprofil at indstille karrieren.

Søndag aften gik der et gys igennem hollandsk fodbold, da NEC Nijmegen-angriberen Bas Dost faldt om på banen i en kamp mod AZ Alkmaar.

Den store angriber blev heldigvis bragt til bevidsthed af klubbernes lægestab. 

Episoden har vakt stor opmærksomhed i Holland, og den har også efterladt sit indtryk på den tidligere danske landsholdsstjerne Lasse Schöne, der til daglig er holdkammerater med Dost. 

Efter den ulykkelige episode har den 37-årige dansker gjort sig overvejelser om at lægge støvlerne på hylden.

-  Det får mig til at tænke. Det sker lidt for ofte på det seneste. Jeg er ikke længere 22 og har haft en lang karriere. Jeg spekulerer på, hvor længe jeg vil fortsætte. Det har jeg allerede spurgt mig selv om og nu endnu mere. Den samtale har jeg nu med folk omkring mig, men jeg har ikke besluttet noget endnu, fortæller han til det hollandske medie Nos. 

Det er ikke første gang, at den tidligere Ajax-stjerne har set en holdkammerat falde livløs om på banen. 

I 2017 faldt Ajax-holdkammeraten Abdelhak Nouri om i en træningskamp. Desuden har to andre bekendte fra fodboldverdenen oplevet lignende tilfælde - nemlig Daley Blind og Christian Eriksen.

- Jeg har oplevet det lidt for ofte. Selvfølgelig begynder man at tænke over det, og derfor tog jeg ordet dagen efter hændelsen med Bas. Jeg sagde, hvad jeg synes om det hjalp de unge spillere, hvis de havde svært ved at håndtere det. Vi skal være der for hinanden, fortæller danskeren. 

Lasse Schöne kom til NEC Nijmegen fra Heerenveen i 2021. Han har også tidligere spillet for klubben mellem 2008 og 2012. 

Den danske midtbanespiller har spillet 426 kampe i Æresdivisionen og har desuden 51 landsholdskampe på cv'et.