• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Benelux Sebastian Stanbury

Ekspert om Ajax-dansker: Teknisk ikke god nok

Foto: AFC Ajax

Den tidligere Silkeborg IF-spiller Eskild Munk Dall har det svært i hollandske AFC Ajax.

Af Sebastian Stanbury

Der er mange lighedspunkter mellem Kasper Dolberg og Eskild Dall. Begge er fra Voel, begge skiftede fra Silkeborg IF til Ajax, og begge blev i Holland omskolet fra fløj til angriber. Den høje angriber er fra den hypede 2003-årgang og har spillet 25 U-landskampe og scoret syv mål.

- Han bliver god – han bliver rigtig god!” sagde DBU's talentudviklingschef Flemming Berg sidste år til Tipsbladet, men i Amsterdam er der skepsis. 

19-årige Dall er egentlig gammel nok til at blive rykket op på Jong Ajax, klubbens reservehold, men han spiller på dispensation på U/18-holdet. Jyden scorer ganske flittigt, men det er ikke nok i den krævende storklub.

- Det går ikke godt, hvis jeg skal være ærlig. Han er et år ældre end sine medspillere, men han er stadig ikke fast starter. Han har lavet nogle mål i denne sæson, og han er en ægte måljæger, men teknisk er han ikke god nok, siger Thijs Zwagerman, der er redaktør på mediet Ajax Showtime, til Tipsbladet.

- Ajax har brug for en angriber, som man kan give bolden, og så kan han holde på den. Dall er ikke sådan en angriber. Han er en god afslutter, og han laver mål, men i opbygningsspillet er han usynlig for tit. Hans fremtid i Ajax ser ikke god ud lige nu, siger Thijs Zwagerman.

Eskild Dall skiftede til Ajax fra Silkeborg i sommeren 2020.