Video : Tipsbladet
Benelux

Sviner Anderlecht-danskere: Bliver beskyttet

Både Kasper Dolberg og Kasper Schmeichel får en ordentlig bredside.

Som man kan se i tabellen nederst i artiklen, så går det egentlig fint for Anderlecht. Klubben er på andenpladsen i den belgiske liga, og det kommer efter nogle svære år, hvor man i sidste sæson eksempelvis blev nummer 11.

Alligevel er den tidligere Anderlecht-spiller Olivier Suray slet ikke tilfreds med det, som han ser fra Bruxelles-klubbens side. Det fortæller han om i et interview med Sudpresse, hvor han mener, at de danske ledere har deres favoritter.

- Anderlecht er blevet en dansk klub. Alle spillere kommer fra Nordeuropa på grund af den nuværende ledelse. Tidligere var det sydamerikanere, nu er det danskere. Det generer mig, at en spiller som Dolberg beskyttes, mens der sidder en bedre dreng på bænken, lyder det fra ham med hentydning til Luis Vazquez.

I øjeblikket er der fem danske spillere i truppen, ligesom cheftræner Brian Riemer, fodbolddirektør Jesper Fredberg og akademidirektør Mikkel Hemmersam alle er indehavere af et dansk pas.

En af de danske spillere er landsholdsmålmand Kasper Schmeichel, der også får en tur af den forhenværende Anderlecht-højreback.

- Det er længe siden, jeg har set en så dårlig målmand i Anderlecht. Verbruggen var fremragende sidste sæson, Dupé var også god i starten af sæsonen. Schmeichel har kun sit navn med sig, siger han og fortsætter:

- Han er en katastrofe med bolden ved fødderne, og han har ikke reddet en bold, siden han kom. Det generer mig virkelig, fastslår Olivier Suray.

Den nyeste dansker i Anderlecht-truppen er målmanden Mads Kikkenborg, der er kommet til fra Lyngby i janurs transfervindue.