• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Benelux Simon Møbjerg Sørensen

FCM-talent prøvetræner i PSV Eindhoven

FCM-talent prøvetræner i PSV Eindhoven
Illustration

FC Midtjyllands U/17-spiller Mikkel Duelund træner i disse dage med den hollandske storklub PSV Eindhoven

Af Simon Møbjerg Sørensen

FC Midtjyllands mål er at udvikle talenter til klubbens eget Superliga-hold med henblik på senere at sælge dem videre. Enkelte når dog aldrig op på Superliga-holdet, inden en udenlandsk klub slår klørene i dem. Det er Viktor Fischer og senest Joachim Andersen eksempler på.

Den næste i rækken kan blive U/17-spilleren Mikkel Duelund, der siden søndag har prøvetrænet i den hollandske storklub PSV Eindhoven.

- Jeg synes, det er gået rigtig fint. Især i den første træning fik jeg opfyldt mange af de krav, jeg har til mig selv. Den anden træning gik også fint, men det var en meget fysisk træning, og jeg var rigtig træt. Derhjemme træner vi to gange om dagen, mens de her i Holland kun træner en gang, men til gengæld træner de i længere tid hernede, og træningspasset er hårdere. Det har været et højt niveau, men jeg har godt kunnet følge med. Man kan mærke, at tempoet i spillet er højt, og alle spillere kan noget med bolden, siger Mikkel Duelund til FC Midtjyllands hjemmeside.

Duelund har U/17-træner Søren Bjerg med i Eindhoven, og de så i søndags PSV Eindhoven slå RKC Waalwijk med 2-1 i Æresdivisionen. Oplevelserne i Holland har givet den unge FCM-spiller mod på mere.

- Det er klart, at når man oplever sådan noget her, så får man nogle positive følelser i kroppen, som man gerne vil have. Men det er vigtigt at have fokus på arbejdet derhjemme, før man begynder at tænke på udlandet. Men det er sjovt at være hernede, og PSV er store i Holland. Det er noget af en mundfuld. Jeg nyder det, og det har jeg også fået at vide, at jeg skal, siger Duelund.

Prøvetræningen i den hollandske klub slutter i dag.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020