Video : Tipsbladet
Benelux

Fortryder: Det siger man ikke til Schmeichel

KV Mechelens træner Besnik Hasi mener ikke, at man skal begynde at blive personlig i sin kritik af spillere, som tilfældet har været det tidligere på sæsonen med Kasper Schmeichel.

Kasper Schmeichel har skullet ligge øre til meget i løbet af hans tid i Belgien, hvor mange af landets fodboldeksperter har haft et kritisk syn på hans præstationer.

Det er hvad, det er. Fodboldeksperter får deres løn for at have holdninger. Det gør fodboldtrænere til gengæld ikke. Derfor vakte det også stor opsigt i Belgien, da Standard Lieges træner Carl Hoefkes hånede Kasper Schmeichel i en video.

- Den her målmand (Schmeichel, red.) kan ikke komme helt ned til stolperne. Skyd bolden i hjørnet, og der vil være mål. Det er garanteret, sagde han i videoen.

Både Kasper Schmeichel og hans træner i Anderlecht, Brian Riemer, var ude og kommentere på udtalelserne. Nu blander KV Mechelens træner, Besnik Hasi, sig også i debatten, da han tidligere har gjort noget lignende.

Det fortryder han inderligt.

- Jeg vil aldrig lave den samme fejl to gange. Da jeg var træner i Anderlecht, var jeg så rasende over at have set mine spillere brænde tre straffespark i den samme kamp mod Mechelen [1-1 i 2015, red.]. Derfor sagde jeg, at jeg ikke forstod, hvorfor vi systematisk sparkede boldene langs græsset mod en målmand på 120 centimeter.

- Det var en talemåde, men det var akavet. Dagen efter ringede jeg til Jean-François Gillet [målmanden i Mechelen, red.] og sagde undskyld. Jeg sagde også undskyld til medierne. Derfor er der ingen tvivl om, at man ikke siger sådan noget til Schmeichel, siger Besnik Hasi til sudinfo.be.

Til trods for den megen kritik af 37-årige Kasper Schmeichel, så er han fast mand i Anderlecht. Han har også været med til at føre dem til en topplacering i Jupiler Pro League, hvor man dog er et stykke efter førerholdet Royal Union SG.

Kasper Scmeichel er på kontrakt i Anderlecht frem til sommer, hvor klubben har en option på yderligere et år. Der er dog vedvarende rygter, som sender ham i retning af en retur til England.