Video : Tipsbladet
Benelux

Håner Brian Riemer: Hvad hedder han? Briemer?

Den tidligere Anderlecht-spiller Alin Stoica er ikke imponeret over Brian Riemer, som han ikke er bange for at sende en lille stikpille til.

Anderlecht var i sidste sæson en sovende kæmpe, men man nærmer sig atter toppen af belgisk fodbold og det med en dansk cheftræner på sidelinjen.

Brian Riemer kan i denne sæson se sit Anderlecht-mandskab være placeret på andenpladsen i Jupiler League, hvilket utvivlsomt må få flere i klubben til at lette på hatten. 

Ikke alle er dog begejstrede for den danske træner, hvis job i Anderlecht er det første som cheftræner. Klubbens tidligere spiller Alin Stoica er i hvert fald ikke. I podcasten Cafe Constant holder han sig ikke tilbage, når han bliver spurgt ind til, om han en dag kunne tænke sig at blive assistenttræner i klubben, som han tilbragte seks år i som spiller fra 1996 til 2002.

- Hvad vil den træner lære mig? Vi kan ikke have en træner i Anderlecht, som aldrig har været cheftræner noget andet sted, vel? Spørger han, inden han bliver mere grov i retorikken:

- Hvad er det, han hedder? Briemer eller sådan noget? Hvad har han vundet? Trænede han kvinderne i sin tidligere klub? Med al respekt, så kan jeg ikke lære noget af det der. Hvis vi kaster en bold til ham, kan han ikke lege med den - han slår knæene, lyder den voldsomme kritik fra rumæneren. 

Brian Riemer har ellers et hav af trænererfaring som assistenttræner, hvor han både har været i FC København og i Brentford. 

Han har i denne sæson et pointsnit på to i Jupiler League, hvilket altså sender RSC Anderlecht tilbage i toppen af belgisk fodbold. Selv om resultaterne er fine, halter spillet på banen fortsat, vurderer Stoica, der så dem senest i pointdelingen mod Gent.

- Hvis Anderlecht kvalificerer sig til slutspillet, så håber jeg ikke, at de spiller på den måde, for så har de ingen chance. Anderlecht skal ikke lade sig dominere sådan. De købte Hazard og Dolberg, og så behøver du ikke være bange. Du skal spille fodbold, konstaterer han. 

I weekenden er RSC Anderlecht tilbage i aktion, når de tager imod RWD Molenbeek.