• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Benelux Ole Hoffskov

- Han kaldte Kudus sit bedste indkøb nogensinde

Foto: Getty Images

Den tidligere FC Nordsjælland-profil Mohammed Kudus imponerer voldsomt i Ajax.

Af Ole Hoffskov

Mohammed Kudus skiftede i sommeren 2020 fra FC Nordsjælland til AFC Ajax, der betalte i omegnen af 65 millioner kroner for den ghanesiske offensivspiller.

Det var Ajax' daværende direktør Marc Overmars, der skrev under på checken - og det er den bedste forretning, han nogensinde har gjort.

Det afslører Rafael van der Vaart på vegne af den tidligere Ajax-direktør over for Studio Voetbal. Van der Vaart så Mohammed Kudus for første gang i en venskabskamp, og efterfølgende talte han med Marc Overmars.

- Han sagde: "Seriøst, Rafa, det er mit bedste køb nogensinde. Han kommer til at blive 100 millioner (euro, red.) værd, fortæller Rafael van der Vaart, som ikke lægger skjul på, at han også beundrer den tidligere FC Nordsjælland-spiller:

- Han har faktisk alt, hvad en fodboldspiller har brug for på sin position - styrke og hurtighed. Det er den bedste spiller, Ajax har.

22-årige Mohammed Kudus har i denne sæson scoret 12 mål i 26 kampe for AFC Ajax - herunder fire i Champions League-gruppespillet. Hans kontrakt med storklubben udløber i sommeren 2025.