Benelux Ole Hoffskov

- Han kan end ikke spille med en blå negl

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Tidligere træner og spiller i Feyenoord slagter Nicolai Jørgensen.

Af Ole Hoffskov

Nicolai Jørgensen træner ikke sammen med holdkammeraterne i Feyenoord, fordi danskeren har bedt om at komme væk fra klubben efter fem år i Rotterdam. Det bekræftede cheftræner Arne Slot i mandags.

Den tidligere FC København-spiller fik en forrygende start i Feyenoord og blev hollandsk mester og ligatopscorer i sin første sæson. De samme takter har han ikke formået at genfinde, og et væld af skader har ikke gjort det nemmere.

Nu står han foran en afsked med klubben, og det er godt for Feyenoord. Sådan lyder analysen fra den hollandske fodboldekspert Willem van Hanegem, der er tidligere træner og spiller i Rotterdam-klubben.

- Hvis han vil væk, skal han væk. Ellers er han bare i vejen. Træneren har gjort det rigtige, siger van Hanegem til ESPN og tilføjer:

- Jeg har været irriteret over ham i et par år. Han er altid syg eller svag. Hvis han har en blå negl, er han ude af stand til at spille. Er det ikke irriterende? Han havde en fantastisk sæson, men siden da har han udelukkende lukreret på den. Alle spillere præsterede over evne i den sæson.

Nicolai Jørgensen var i januar 2018 tæt på at blive solgt til Newcastle for over 100 millioner kroner, men Feyenoord valgte i sidste ende at beholde danskeren. Nu forlader han formentlig klubben for småpenge.

Den 30-årige dansker er noteret for 151 kampe og 58 mål for Feyenoord.