Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Benelux

Stor hyldest af Delaney: Han kan lede et hold

Den danske landsholdsspiller har fundet formen og fodboldglæden igen i Anderlecht. Og der er stor ros til Delaney fra manden, der sætter holdet.

Han havde det svært i Sevilla og Hoffenheim, men i Anderlecht har Thomas Delaney virkelig fundet sine fødder igen.

Danskeren er et af de første navne på holdkortet, og han er tilbage i varmen på landsholdet.

En mand, der kender ham indgående, er Anderlecht-træner Brian Riemer.

Og Riemer fortæller til den belgiske presse forud for opgøret mod Standard Liege senere søndag, at Delaney er altafgørende for Anderlecht.

- Delaney kan lede et hold. Man kan ikke stille med 11 som Delaney, men man kan heller ikke spille med 11 spillere som (Yari) Verschaeren. 

- Mario (Stroeykens), Yari (Verschaeren), Theo (Leoni), Killian (Sardella) og Zeno (Debast) kan lære meget af spillere som Rits, Delaney og Vertonghen. De tillader, at unge spillere bliver bedre, og de unge kan stole på de erfarne spillere.

- Delaney er meget vigtig for vores hold, siger Brian Riemer.

Med de præstationer, Thomas Delaney har leveret for Anderlecht, bliver der også spekuleret i, at danskerklubben er interesseret i at fortsætte samarbejdet med Delaney, der indtil videre kun er udlejet fra Sevilla. Anderlecht har en købsoption med i aftalen.

Hvis Thomas Delaneys gode præstationer fortsætter, er det da også svært at se den 32-årige midtbanespiller tage hjem til Danmark til sommer.

Delaney har i denne sæson spillet 10 kampe i alt for Anderlecht. Det er blevet til en enkelt scoring og en enkelt assist. 

Den belgiske klub, der også har Kasper Dolberg, Kasper Schmeichel og Anders Dreyer i truppen, ligger på andenpladsen i den bedste belgiske række - fire point efter topholdet Union St. Gilloise.