Video : Tipsbladet
Benelux

Ingen Schmeichel-garanti: Han er nummer et, men...

Den danske landsholdsmålmand Kasper Schmeichel er lige nu nummer et i Anderlecht, men træner Brian Riemer vil ikke afvise, at det kan ændre sig.

Han er førstevalget på det danske landshold, og rutinerede Kasper Schmeichel er også blevet førstevalget på klubholdet i Anderlecht.

Ingen af de to steder er han garanteret en plads mellem stængerne, men det er ikke sådan, at man for alvor tror på, at Kasper Schmeichel mister pladsen i målet på landsholdet eller på klubholdet.

Tidligere har landstræner Kasper Hjulmand gjort det klart, at der er hård konkurrence mellem Kasper Schmeichel og Frederik Rønnow, men det er alligevel altid Kasper Schmeichel, der er i kassen.

Og lidt af det samme sker måske på klubholdet.

I hvert fald har Schmeichel hurtigt overtaget i målet hos Anderlecht fra Maxime Dupé, men Brian Riemer er fast besluttet på ikke at afskrive Kasper Schmeichels konkurrent.

- Schmeichel er i øjeblikket min nummer et. 

- Det betyder ikke, at han kommer til at stå i hele sæsonen. Det er et af holdets principper, at der skal være konkurrence, og det gælder også på målmandsposten, siger Brian Riemer om konkurrencen.

Det er alligevel en svær tid for Maxime Dupé, der blev hentet til i sommer og gjorde det fornuftigt mellem stængerne. Så kom Kasper Schmeichel, og Dupé er blevet sat på bænken.

- Han (Dupé) er jo ikke dum. Jeg behøver ikke at fortælle ham, at Schmeichel er min nummer et. Jeg har sagt til de tre målmænd, at jeg ønsker, at der er god konkurrence mellem dem, siger danskeren.

Kasper Schmeichel har indtil videre stået tre kampe for Anderlecht.

Anderlecht ligger aktuelt nummer to i den bedste belgiske række. Et enkelt point fra topholdet Union St. Gilloise.