Video : Tipsbladet
Benelux

Kritik af Anderlecht-danskere: Kan skabe problemer

Anderlecht-legenden Silvio Proto er ikke imponeret over danskerne i klubben.

Efter en spændende sæsonafslutning i den belgiske liga - som nærmest kunne sammenlignes med Superligaens - endte det uden mesterskab for danskerklubben Anderlecht, som i stedet kunne se guldmedaljerne blive hængt på Club Brugge-spillerne, som har både Andreas Skov Olsen og Casper Nielsen på holdet.

Da det ikke endte med et trofæ for Anderlecht er kritikken af holdet nu i fuld gang. Målmands-legenden Silvio Proto påpeger på RTL Sport, at de danske spillere i truppen får særlige privilegier.

- De andre spillere ser også, at danskerne får mere kredit. Og det er ikke normalt. Det kan skabe problemer, lyder det fra målmanden.

Det kommer særligt på bagkant af en situation, hvor danske Anders Dreyer  valgte at skyde selv i en situation i sidste runde, hvor Anderlecht var fire mod tre, og han droppede at spillede Théo Leoni, der stod fri i feltet.

Proto mener i det hele taget, at danskerne i truppen præsterer for lidt.

- Schmeichel har haft sine øjeblikke, men Dreyer så man kun ved én aktion i søndags. Og så Kasper Dolberg... Det er påfaldende. Det er som at bede ham spille i regnen. Du har ikke lyst, men gør det for at være høflig, fortæller den tidligere Anderlecht-målmand.

Anderlecht endte med at tabe kampen i sidste runde med 1-3 til Antwerp, som betyder, at de endte på tredjepladsen, som giver adgang til Europa League-kvalifikationen i næste sæson.

Foruden en række danske spillere, så er Anderlechts cheftræner Brian Riemer og sportsdirektør Jesper Fredberg ligeledes danske.