Video : Tipsbladet
Benelux

Kritiserer dansker: Han spiller som en pose nødder

Dansk offensivspiller er dårligt kørende og spiller ikke godt for tiden, men træneren holder fast i ham. Noget, som ikke giver mening for tidligere toptræner Johan Boskamp.

Fem sejre, fire uafgjorte og fire nederlag.

Det er middelmådigt, hvad Club Brugge har formået i denne sæson i Belgien, hvor man efter 13 runder blot befinder sig på en syvendeplads.

Derfor begynder kritikken nu at lyde af den norske træner Ronny Deila, der i sommer satte sig i trænerstolen.

Senest er det den tidligere belgiske toptræner Johan Boskamp, der i sin klumme i Het Belang von Limburg peger på, at den norske træner efterhånden begynder at være under pres.

- Alle forventede meget mere af Club Brugge i denne sæson, lyder det fra Boskamp, der blandt andet peger på, at man til tider har haft et alt for stort fokus på at have offensive spillere på banen, så defensiven laver for mange fejl:

- Det er jo, hvad der sker, når der er tre eller fire spillere, der ikke når tilbage for at gøre deres defensive arbejde. Så må en træne jo gribe ind.

Det kunne for eksempel være ved at pille Philip Zinckernagel af holdet. I hvert fald har danskeren, som blev købt i sommer, ikke leveret varen på det seneste. Den 28-årige offensivspiller er startet inde i fire af de seneste fem ligakampe, men han kan fremvise hverken en scoring eller en assist.

- Deila holder sig meget til sine favoritter. Zinckernagel, for eksempel. Det selv om han har spillet som en pose nødder i ugevis, siger Boskamp og peger på, at Zinckernagel ikke spiller godt sammen med en anden af Club Brugges offensivspillere:

- Han løber konstant ind i (Hans) Vanakens zome, og det giver meget mindre plads at spille i. Nej, det går ikke godt under Delia. 

Club Brugge er allerede 12 point efter topholdet Union St. Gilloise, så der er pres på i en klub, der gerne skal spille med - og helst og vinde - mesterskabet hvert år.

Zinckernagel og holdkammeraterne - heriblandt Casper Nielsen og Andreas Skov Olsen - spiller Brugge-derby søndag, hvor man får besøg af Cercle Brugge.