Video : Tipsbladet
Benelux

Overrasket over Daramy-salg: Ret imponerende

Ajax' tekniske direktør bliver nu rost for salget af Mohamed Daramy, som den hollandske klub fik en fornuftig pris for, selvom den tidligere Superliga-stjerne aldrig slog til i Amsterdam.

Mohamed Daramys ophold i Ajax blev aldrig den store succes, men den hollandske klub formåede alligevel at få solgt den 21-årige dansker for en god pris i sommer, da Daramy rykkede til franske Reims. 

Og ifølge journalisten Willem Vissers, der tidligere er blevet kåret som årets sportsjournalist i Holland, bør Ajax' sportsdirektør Sven Mislintat få stor ros for salget af Mohamed Daramy. 

Mislintat blev i maj ansat i Ajax, hvor tyskeren i første omgang skulle sælge spillere, før han kunne hente nye ind. 

- Det løste han godt. Daramy kunne ikke ramme bolden i Ajax, og han var blevet hentet for 10 millioner euro. Mislintat solgte ham så for 15 millioner euro, og det er ret imponerende, lyder det, ifølge Ajax Showtime, fra Willlem Vissers i NH Radio Sportcafé. 

Ajax betalte angiveligt omtrent 97 millioner kroner for Daramy i 2021, og ifølge Fabrizio Romano har Reims betalt 127 millioner kroner for kantspilleren, inklusive bonusser. 

Ifølge Willem Vissers ser situationen i Ajax i øjeblikket en smule bekymrende ud. 

- Han har hentet en masse spillere ind, og nu skal de formes til at blive et hold, af en træner (Maurice Steijn, red.), som faktisk ønskede andre spillere. Man lever dermed i uvished, men vi er nødt til at give det en chance, siger Vissers. 

Ajax ligger i øjeblikket nummer 12 i Æresdivisionen, mens Mohamed Daramy er kommet fint fra start i Reims, hvor den tidligere FC København-stjerne scorede i sin debut og efterfølgende også har lavet en assist mod Metz.