Video : Tipsbladet
Benelux

Overrasket over Kasper Dolberg: Her er han kongen

Kasper Dolberg får ros af tidligere Anderlecht-bomber, der sammenligner danskeren med en tidligere serbisk målræv.

Efter en svær sæson i Sevilla og Hoffenheim har Kasper Dolberg i denne sæson fået karrieren tilbage på rette spor i Anderlecht, hvor den danske landsholdsangriber ligger på en delt tredjeplads på topscorerlisten i den belgiske liga. 

Dolberg har scoret i samtlige af Anderlechts seneste fem ligakampe, og de seneste fire af disse er blevet scoret i det lille felt. Ifølge den tidligere Club Brugge-angriber Nordin Jbari siger det meget om Kasper Dolbergs kompetencer. 

- Jeg er faktisk ret overrasket over det. Jeg så ham mere som en komplet angriber, der var i stand til at spille med ryggen til mål og deltage i spillet. Men i sidste ende er han mere en målræv, der lurer i boksen, siger Jbari til L'avenir

Den tidligere Anderlecht-angriber Nenad Jostrovic, der selv scorede 68 mål for Bruxelles-klubben, er også imponeret af Kasper Dolberg. 

- Enhver angriber er forskellig. Aruna Dindane var slagkraftig. Jeg var effektiv. Dolberg er mere som mig. Du kan se, at han er god med fødderne, og han har øje for målet, siger Jostrovic. 

L'avenir peger på, at Kasper Dolberg i denne sæson har scoret flere mål i det lille felt end superstjerner som Erling Haaland, Kylian Mbappé og Lautaro Martinez. Ifølge Nenad Jostrovic bør Kasper Dolberg derfor i endnu højere grad opholde sig i inde i feltet. 

- Hvis jeg var hans træner, så ville jeg bede ham om at blive i feltet. Der er for mange angribere, der ikke formår at positionere sig selv. Dolberg er begavet med en forståelse af, hvor indlæggene kommer. Du er nødt til at have ham tæt på mål, fordi kan formår at score, selvom afleveringen ikke ender, hvor vi tror, siger Jostrovic. 

- Kan I huske Mateja Kezman (tidligere PSV Eindhoven- og Chelsea-angriber, red.)? Han scorede næsten alle sine mål i det lille felt. Han forstod at positionere sig selv, og han var god til at modtage afleveringer. Sådan er Dolberg også. Han er kongen af det lille felt. 

Ifølge Nenad Jostrovic ved Kasper Dolberg godt, at der er ting, han kan blive bedre til. 

- Det her er en seriøs og hårdtarbejdende fyr, som kombinerer godt med sine holdkammerater. Nu skal han tilføje lidt mere aggressivitet og han skal lære at have mere udstråling på banen. Han er angriber, og han skal være synlig inde på banen, siger Jostrovic. 

Kasper Dolberg er noteret for syv mål i 11 ligakampe for Anderlecht i denne sæson.