- På den måde minder han lidt om Michael Laudrup
Foto: Anderlecht
Benelux

- På den måde minder han lidt om Michael Laudrup

Kasper Dolberg forsøger at genstarte karrieren i Belgien.

På hjemmefronten er der knald på hos Kasper Dolberg, hvis kæreste har annonceret, at parret venter tvillinger, og også på fodboldbanen er det nyt og spændende for den stoiske bomber.

Kasper Dolberg er blevet præsenteret som ny mand i danskerklubben Anderlecht, hvor forventningerne er store til den 25-årige danske landsholdsbobler.

Dolberg er skiftet til en klub med en dansk træner i Brian Riemer, en dansk direktør i Jesper Fredberg og en dansk spiller i Anders Dreyer. Derfor får han efter alt at dømme den tryghed, sikkerhed og ikke mindst tillid, som han har brug for, og som han til sidst ikke fik meget af i OGC Nice.

I Frankrig oplevede Kasper Dolberg få succeser - han scorede to gange og blev matchvinder i det sydfranske derby mellem Nice og AS Monaco, og så scorede han blandt andet også vigtige mål mod Joachim Andersens Olympique Lyon.

Uden for banen var det dog hektisk. Blandt andet fik han et dyrt ur stjålet af en holdkammerat, som blev fyret. Han havde også indbrud i både bil og hjem. Og så var Kasper Dolberg også en del skadet, havde Covid-19 to gange og måtte lade sig operere for blindtarmsbetændelse, ligesom han fik konstateret diabetes.

Nu skal han kickstarte karrieren igen, og Per Frimann, der selv var en dygtig fodboldspiller og gjorde det godt i Anderlecht og også på det danske landshold, har tiltro til, at teamet i Anderlecht kan få det bedste ud af kasper Dolberg igen.

Men det kræver også tålmodighed, lyder det fra Per Frimann i et interview med Voetbalnieuws.be.

- Dolberg er ikke en angriber, der konstant er til stede i kampe, men han kan pludseligt dukke op og vise noget i glimt. Han minder mig lidt om Erwin Vandenbergh. Han var min holdkammerat i 80'erne, og nogle gange spekulerede man på "hvor er han?" Men så slog han til ud af ingenting.

- Dolberg er sådan en type spiller. Fansene skal nogle gange være tålmodige. Er han fraværende i noget tid, så skal de ikke gå i panik. Han kan altid slå til med en genistreg. Derudover er han ikke en spiller, der hopper ind i publikum for at fejre en scoring. I den henseende minder han lidt om Michael Laudrup, siger Per Frimann.

Mens de fleste nok ved, hvem Michael Laudrup er og husker, hvordan han afmålt kunne fejre scoringer, er det nok ikke mange, der kender Erwin Vandenbergh. Vandenberg spillede 48 landskampe for Belgien og scorede 20 gange. Han spillede for Lierse, Anderlecht, Lille, Gent og Molenbeek.

For Anderlecht blev det til 87 scoringer i 121 ligakampe. I karrieren scorede han 293 ligamål i 544 kampe. 

Nu skal Kasper Dolberg forsøge at gøre lidt af det samme som Vandenbergh og lave mål for Anderlecht.