Video : Tipsbladet
Benelux

Perez slår fast: De skal finde en som Schöne

Den danske fodboldekspert efterlyser en spiller i AFC Ajax, som kan det, Lasse Schöne kunne i klubben.

5. marts 2019. 

Den dag må stå indprintet i stort set alle Ajax-fans' hukommelse. På Santiago Bernabéu udraderede man nemlig Real Madrid med hele 1-4 i en sand Champions League-magtdemonstration, som for alvor fik sat Erik ten Hags unge og sprudlende Ajax-hold på Europa-kortet. 

Kampens højdepunkt stod en dansker for. Midtbanespilleren Lasse Schöne scorede nemlig et ikonisk frisparksmål til 1-4, hvor han fra en spids vinkel kanonerede bolden over i det lange hjørne uden chance for Thibaut Courtois. 

At have en solid frisparksskytte er et stærkt våben, som kan afgøre tætte kampe, men Ajax har ikke haft sådan en kapacitet siden Lasse Schöne og senere hen Hakim Ziyech. Det er noget, som Ajax lige nu savner, mener den danske fodboldekspert Kenneth Perez.

- Jeg ville hente en, som kan sparke et frispark ind fra tyve, femogtyve meter. De har ikke nogen i truppen, som kan gøre det. Det er et våben at have, hvis du har problemer i det åbne spil. 

- De havde det med Schöne og Ziyech. Han scorede ikke så mange, men kunne sparke et frispark. Jeg vil se nogle specialister på holdet, slår danskeren fast overfor Voetbalpraat.

Det nuværende Ajax-hold er langt fra det hold, som i 2019 var sekunder fra at spille sig i Champions League-finalen. Klubben er ufattelig tæt på at gå glip af Champions League til næste sæson, da man med stor sandsynlighed slutter på tredjepladsen. 

Her mangler Ajax én kamp, og man har tre point op til PSV inden sidste spillerunde. For at Ajax kommer i Champions League-kvalifikationen til næste sæson, kræver det, at man selv vinder over Twente, mens PSV taber til AZ Alkmaar.