Video : Tipsbladet
Benelux

Pilen peger op for Gaaei i Ajax: Nu ser vi fremad

Anton Gaaei er nu startet inde i fire kampe i træk for AFC Ajax, og det går den rigtige vej for både spiller og klub.

Det tog lige lidt tid for Anton Gaaei at komme i gang i AFC Ajax, men nu begynder det for alvor at ligne noget for den tidligere Viborg-back. 

Han spillede hele kampen - og en god en af slagsen - i torsdagens forløsende 2-0-sejr over FC Volendam, som endelig bragte Ajax tilbage på sejrssporet efter fem liganederlag i træk. Dén sejr kan vise sig at være vendepunktet, som kan give klubben et skub i den rigtige retning.

Det fortæller Gaaei over telefonen til Tipsbladet, mens han er på vej til træning. Køreturen, han er på, varer ti minutter, og man kan godt mærke på den 20-årige back, at torsdagens sejr har været en god en af slagsen.

- Det har været mentalt for hele holdet, så nu håber jeg, at vi er på rette spor. Den nye træner (John van 't Schip, red.) virker også til at have en god taktik og taler godt med en masse spillere. Selvfølgelig har det været en svær periode for alle, for folk omkring klubben og vores fans, men det er der ikke noget at gøre ved, og sådan er fodbold også engang imellem. Så nu er det bare om at se fremad.

Søndag eftermiddag får Ajax muligheden for at vise, at sejren over Volendam ikke bare er en enlig svale. Her kommer Heerenveen på besøg, og mon ikke at Anton Gaaei kan se frem til en startplads. 

Anton Gaaei i aktion i Europa League-gruppespillet mod engelske Brighton. Foto: Getty Images.

Han har nemlig spillet fuld tid i de seneste fire ligakampe, og de mange spilleminutter er helt klart noget, som han sætter pris på.

- Det er dejligt. Efter en hård start er det fedt at få en masse spilletid. Selvfølgelig er der stadig nogle ting, man lige kæmper med i de små detaljer, men alt i alt er spilletid det, man bliver bedre af, siger han. 

Han skal ikke kunne sige, om han er førstevalg på backen. Hans direkte konkurrent, Devyne Rensch, er i øjeblikket ude med en lille skade, og den åbning har Gaaei altså udnyttet. Faktisk har han også fået mere spilletid, end han egentlig havde regnet med. Det hjælper også på omstillingen at gå fra at spille i Viborg til at spille i en storklub, hvor tempoet og forventningerne også er markant større.

- Selvfølgelig tog det lidt tid i starten. Planen var måske ikke lige, at jeg skulle smides ind til at starte med, men sådan var det, og det var jeg på en måde også glad for. 

- Det kan være, det var derfor, det skal jeg ikke kunne sige, at jeg mentalt måske ikke lige var helt klar. Jeg gjorde selvfølgelig alt, hvad jeg kunne, for at være det, men det var et svært sted, klubben var i. Det skal selvfølgelig ikke være nogen undskyldning, og jeg er ked af, at jeg ikke greb chancen fra start af, men nu må jeg bare kigge fremad og kæmpe for det stadig, lyder det fra den tidligere Superliga-profil.

Bor med storebror
Han melder, at han er blevet taget godt imod af sine holdkammerater. Her er han særligt faldet godt i spænd med norske Sivert Mannsverk, der ligesom Gaaei blev købt i sommer, og som med sin alder på 21 er jævnaldrende med den unge dansker.

Det går altså den rigtige vej på banen, men også udenfor banen trives danskeren. Amsterdam er en fed by, kan han melde, og så er hans storebror flyttet med ham, så de to bor sammen i en lejlighed frem til sommer, hvor han så afløses af Anton Gaaies kæreste.

Derfor skal den unge Ajax-back ikke frygte ensomhed på sit første udlandseventyr, og han beskriver det selv som perfekt, at der er nogen hjemme, når han kommer hjem efter en hård omgang træning.

Anton Gaaei har indtil videre spillet ni kampe for Ajax.