Benelux Jacob Quvang

Priske og Glen genforenet: Må snart have en kaffe

Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

Brian Priske og Glen Riddersholm har et særligt bånd. Nu er de begge trænere i belgisk topfodbold.

Af Jacob Quvang

I Belgien render der to danske toptrænere rundt med et helt særligt bånd. 

Brian Priske som cheftræner i Royal Antwerp, der for tiden er nummer to i Jupiler Pro League, og Glen Riddersholm, der lige er påbegyndt et helt nyt trænereventyr som first team coach i Genk efter en kort fornøjelse som TV-ekspert. 

Det var Glen Riddersholm, der i sin tid overtalte Brian Priske til at stoppe sin spillerkarriere for i stedet at blive assistenttræner under ham i FC Midtjylland tilbage i 2011.

- Han har haft enorm betydning. Det er indiskutabelt. Han var den, som adspurgte mig og havde et ønske om, at jeg skulle stoppe karrieren tidligere end beregnet og tiltræde som assistent for ham. Det var et stort ansvar at give til en mand, som havde nul trænererfaring, fortalte Priske til tipsbladet.dk tilbage i 2019, da han blev cheftræner i FC Midtjylland

Nu er de begge forenet i Belgien, men endnu har Priske ikke budt sin landsmand og gamle læremester velkommen. Det bør dog bare være et spørgsmål om tid, før det sker. 

- Glen er jo relativt ny, så jeg har en formodning om, at vi skal ud og have en kop kaffe på et tidspunkt, siger Priske, der uddyber, hvad det er for en klub, som Glen Riddersholm er skiftet til:

- Genk er en af de største klubber i Belgien. De blev mestre for lidt over to år siden og har vundet mesterskabet tre gange inden for de sidste 20 år. De udvikler gode spillere, kæmper med om titlen stort set hvert år og har klaret sig godt i Europa også.

- Så det er en relativt stor klub. Det er ikke en af de tre største i forhold til Brugge, Anderlecht og Standard Liege, men den ligger lige i slipstrømmen, og resultatmæssigt har den klaret sig bedre end Liege og Anderlecht de sidste mange år, forklarer Priske. 

Han har da også gode forudsætninger for at kende Riddersholms nye arbejdsgiver. Priske spillede to år i Genk fra 2003 til 2005, og han fremhæver særligt dens evne til at udvikle spillere. Her får Glen Riddersholm naturligvis også en nøglerolle. 

- Det er et godt sted at havne – det er der ikke nogen tvivl om. Jeg ved, at der er store muligheder for at kunne udvikle på de enkelte spillere og holdet, så jeg tror, at det er et super skifte for ham, lyder det gladeligt fra Priske. 

Han kan se frem til at møde netop Glen Riddersholm og Genk den 19. december, når de to hold tørner sammen. Her afgøres det også, om det er eleven eller læremesteren, som vil have håneretten til jul.