Video : Tipsbladet
Benelux

Raser over dansk træner: Har kostet mesterskabet

En tidligere belgisk landsholdsspiller mener, at Brian Riemer har ansvaret for, at Anderlecht formentlig glipper det belgiske mesterskab i denne sæson.

Det ender næppe med et mesterskab for Anderlecht i denne sæson, selvom danskerklubben længe har været en del af guldkampen. 

Anderlecht havde ellers hjemmebanefordel i søndagens guldbrag mod Club Brugge, men Kasper Dolberg og kompagni kunne ikke nedbryde gæsternes defensiv. 

Det endte i stedet med en 1-0-sejr til gæsterne, der nu kan snuppe guldet ved at hente minimum ét point hjemme mod Cercle Brugge i sidste spillerunde. Og efter kampen har den tidligere Anderlecht-profil Philippe Albert valgt at udpege Anderlecht-cheftræner Brian Riemer som syndebuk. 

- Jeg har aldrig set et Anderlecht-hold med en titel på spil fremstå så uinspireret. Anderlecht bliver ikke mester, og det vil være Brian Riemers fejl. Han demonstrerede det fulde omfang af sine begrænsninger igennem sine taktiske valg, lyder det ifølge Sudinfo fra Philippe Albert. 

- Tanken strejfede mig allerede i sidste runde af grundspillet, da Anderlecht mødte Kortrijk på udebane, og hvor en håndfuld vigtige spillere blev sparet samtidig, men her til aften blev jeg bekræftet i det: Når denne træner står overfor svære og komplicerede valg, har han vist sig ude af stand til at beslutte sig. Han formår ikke at tilpasse sig undervejs i kampene. 

Ifølge Philippe Albert bør Jesper Fredberg og de andre Anderlecht-bosser kraftigt overveje, om Brian Riemer er den rette træner. 

- Hans kontrakt løber til juni 2026, men vil han beholde jobbet? Baseret på det, han har vist i det seneste halvandet år - en 11. plads sidste år og formentlig skuffelse i mesterskabsjagten i 2024 - må hans chefer i det mindste stille sig selv spørgsmålet, siger Philippe Albert. 

Kasper Schmeichel, Kasper Dolberg og Anders Dreyer spillede fra start i søndagens nederlag, mens Thomas Delaney var karantæneramt. Hos gæsterne spillede Casper Nielsen fra start, mens Andreas Skov Olsen blev indskiftet i anden halvleg. 

Loading Poll...