• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Benelux Ole Hoffskov

Rasmus Nissen om back-konkurrenter: Én af os skal væk

Foto: Getty Images

Rasmus Nissen Kristensen forventer, at han eller én af konkurrenterne i Ajax forlader klubben i løbet af sommeren.

Af Ole Hoffskov

Den netop afsluttede sæson har været en enestående af slagsen for AFC Ajax, der vandt The Double i Holland og kun var få sekunder fra at komme i Champions League-finalen. For klubbens danske højre back Rasmus Nissen Kristensen var det et skridt ind på en meget stor scene. 

Det er kun halvandet år siden, at han stadig løb rundt i FC Midtjylland, men der er sket utrolig meget på 18 måneder for den 21-årige back, der blandt andet markerede sig ved at score for Ajax i pokalfinalen mod Willem II.

I perioder er det dog også blevet til begrænset spilletid for danskeren, og det farver naturligvis det samlede indtryk.

- Det er gået over min forventning. Jeg havde måske undervurderet, at det var så stor en klub og så godt et hold, men det ved jeg ikke, om der var nogle, der havde set komme. Det har været sindssygt fedt at være en del af, siger Rasmus Nissen Kristensen til tipsbladet.dk og tilføjer:

- Det må være op til andre at vurdere, om det har været et for stort skridt. Det er ikke noget, jeg tænker over. Jeg tror, at enhver fodboldspiller, der har mulighed for at blive en del af så godt et hold, tager muligheden til hver en tid. Jeg føler også, jeg er blevet en bedre fodboldspiller i Ajax. 

Han betegner målet i pokalfinalen som sæsonens personlige højdepunkt på klubholdet.

- Det var rigtig fedt. Det har været op og ned med spilletid, så jeg har arbejdet hårdt for at få chancen, og den fik jeg så i så stor en kamp. Det var bare fedt at score foran 55.000 i en finale. Det vil jeg aldrig glemme, siger Nissen.

I Ajax konkurrerer den danske U21-landsholdsspiller med Noussair Mazraoui og Joel Veltman om spilletiden, og Nissen fik mere spilletid end Veltman i denne sæson, men det skyldes nok i høj grad, at hollænderen har været meget skadet. Som tidligere anfører i klubben må Joel Veltman formodes at have en stor stjerne.

Derfor kunne det tyde på, at Rasmus Nissen Kristensen indleder den kommende sæson som tredjevalget.

- Det handler om, hvordan træneren vælger at disponere. Mazraoui har spillet en del på midtbanen på det seneste, hvor Veltman og jeg har spillet højre back. Jeg er ikke sikker på, vi alle tre skal blive i klubben, og så må vi se, hvem der skal finde et andet sted. Det er op til klubben og træneren, siger den tidligere FCM-spiller.

Så du er indstillet på, at det måske er dig, der skal væk?

- Ja, ja. Sådan er fodboldens verden. Det kan ændre sig fra dag til dag. Hvis man mener, der ikke længere er brug for mig, må jeg finde et andet sted. Det er sådan noget, vi lever med i hvert eneste transfervindue, men Ajax er en fed klub, og selvfølgelig kan jeg se mig selv blive. 

Rasmus Nissen Kristensen har kontrakt med AFC Ajax frem til sommeren 2022. Han spillede 19 kampe i alle turneringer i den forgangne sæson. 

---------------------------

Se SønderjyskE - AaB og Brøndby IF - AC Horsens på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Brøndby IF - AC Horsens

Efter sejre i de første to runder i Superligaen venter nu en helt anden type modstander for Brøndby IF - kan klubben gøre det til alle gode gange tre?

Optakt: AGF - OB

Der venter et traditionsrigt opgør søndag eftermiddag. Kan OB gøre op med sin dårlige AGF-statistik?

Optakt: FC Midtjylland - Randers FC

Midt mellem de to Champions League-playoffkampe skal FC Midtjylland passe sine pligter i Superligaen. Lørdag venter Randers, der har fået en god sæsonstart.