Rieks: Kan ikke se mig i næstbedste række
Illustration
Benelux

Rieks: Kan ikke se mig i næstbedste række

Søren Rieks kan ikke umiddelbart se sig selv i den næstbedste hollandske række, og derfor overvejer han at forlade NEC Nijmegen, hvis klubben rykker ned.

Kevin Conboy, Lasse Nielsen og Søren Rieks står med ryggen mod muren i Holland, hvor danskertrioen sammen med holdkammeraterne i NEC Nijmegen er i overhængende fare for at rykke ud af Æresdivisionen. Med én runde tilbage indtager danskerklubben næstsidstepladsen, der medfører playoff om overlevelse i det bedste hollandske selskab. Der er tre point ned til Jon Dahl Tomassons Roda på sidstepladsen.

Hvis katastrofen skulle indtræffe, og NEC Nijmegen rykker ud af Æresdivisionen, kan der meget vel blive tyndet ud i den danske koloni i klubben. Kevin Conboy har for længst meldt ud, at han gerne vil videre til sommer, mens Lasse Nielsen har givet udtryk for, at en nedrykning vil få ham til at overveje at forlade klubben efter bare en halvsæson.

Søren Rieks erkender også, at han ikke kan se sig selv i den næstbedste række i Holland.

- Nej, ikke umiddeltbart. Men det kommer selvfølgelig også an på klubben, og hvad de har af ideer. Som fodboldspiller vil man altid gerne spille på så højt nivaeu som muligt, og selv om det måske kan virke som om, at jeg lader et hold i stikken, må jeg også sætte egne ambitioner højest, siger Søren Rieks til tipsbladet.dk og fortsætter:

- Hvis det bliver til et klubskifte, kan det meget vel blive til en anden hollandsk klub. Jeg er i hvert fald meget glad for at være her. Men jeg er egentlig åben for det meste.

Han fortæller, at stemningen i NEC Nijmegen er en smule trykket med det konstante nedrykningsspøgelse hængende over sig.

- Stemningen er ikke så god - ikke mindst fordi vi også tabte i går (2-5 mod Twente, red.). Vi var heldige med, at Roda også tabte, så for vores vedkommende gælder det om at holde os på playoff-pladsen og så sikre overlevelse den vej.

Hvad er grunden til, at I er havnet i suppedasen i denne sæson?

- Puha, skal du have alle grundene? Der er mange. Vi skiftede træner tidligt på sæsonen, men den kan vi ikke blive ved med at bruge. Vi spiller lidt for individuelt engang imellem og glemmer at tænke som et hold. Vi har lukket 80 mål ind, men det er for tyndt bare at give defensiven skylden. Defensiven starter jo også helt oppe foran. Men vi har helt klart noget at arbejde på rent defensivt. Twente scorede jo også tre mål på fem minutter i går, og det må selvfølgelig ikke ske, siger Søren Rieks.

NEC Nijmegen møder i sidste runde Ajax Amsterdam, der allerede har vundet mesterskabet.