• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Benelux Kenneth Jensen

Riemer slår fast: Så ville jeg stoppe som træner

Foto: Getty Images

Den danske cheftræner Brian Riemer slår fast, at der er konkurrence om pladserne på holdet, og at ingen er garanteret spilletid.

Af Kenneth Jensen

Eksperterne i Belgien er ikke i tvivl: Kasper Schmeichel er hentet ind til at stå for Anderlecht, og det handler bare om, at han skal blive fit for fight, før han kommer i kassen.

Og det - peger eksperterne på - er en hård skæbne for Maxime Dupé, 30 år, der blev hentet til Anderlecht fra Toulouse før denne sæson og hidtil har været førstevalget i målet.

Men den danske træner Brian Riemer, der i dag fylder 45 år, afviser alle påstande om, at Kasper Schmeichel er blevet hentet ind med et løfte om, at han kommer til at stå i målet.

- Hvis det virkelig var tilfældet, ville jeg stoppe som træner. Hvis man tager sådan en beslutning på forhånd, er der ingen konkurrence. Det gælder for alle spillere og positioner.

- Se på (Ludwig) Augustinsson, en landsholdsspiller med erfaring fra England og Tyskland. Men er han alligevel over N'Diaye? Hvad med Thorgan Hazard?

- Der er ingen her, der har fået en garanti for, at de kommer til at spille. Det kan jeg forsikre om. Jesper Fredberg (administrerende direktør, red.) siger klart og tydeligt til spillere, agenter og mig, at ingen får løfter om spilletid. Jeg kan ikke være tydeligere, siger Brian Riemer til ifølge Sporza på et pressemøde.

Den danske træner går meget op i konkurrencesituationen i Anderlecht, fordi det efter Riemers vurdering gør spillerne bedre.

- Konkurrence er godt. Det presser vores målmænd til at forbedre sig. Se også på Bart Verbruggen sidste sæson - han skulle forbi Hendrik Van Crombrugge, siger Brian Riemer om Verbruggen, der efter et fremragende forår er blevet solgt til Brighton:

- Det bliver ud fra taktik og præstationer, at vi vælger, hvilken målmand der skal stå. Vi ved, at Kasper er god med fødderne, og Maxime er rolig. Det er forskellige typer.

- Men før eller siden skal vi træffe et valg. Det har indtil videre været nemt, for Maxime var førstekeeper, og Kasper var skadet, siger Brian Riemer.

Kasper Schmeichel er tæt på at være klar igen, og det kan altså blive i den kommende kamp mod Club Brugge, at Kasper Schmeichel får debut.

Det er i hvert fald ventet, at den danske landsholdsmålmand vinder kampen om pladsen i kassen hos Anderlecht.