Video : Tipsbladet
Benelux

Skandale vokser i Ajax: Direktør undersøges

Samtidig er der røster tæt på klubben, som slår alarm.

Den hollandske storklub Ajax går for tiden igennem en voldsom krise. Sammen med problemer på banen, hvor man i sidste sæson måtte nøjes med en tredjeplads - og i denne sæson har man kun fem point for de første fem kampe.

Samtidig er klubben kommet i et uheldigt søgelys, da deres tekniske direktør Sven Mislintat skulle have en interessekonflik i løbet af Borna Sosas skifte til klubben i forbindelse med sommerens transfervindue, oplyser det store hollandske medie NOS.

Her handler det om, at spillerens agentbureau AKA Global ejer en aktieandel i Matchmetrics, som Mislintat er majoritetsaktionær i. Det strider mod Ajax' regler, og sagen bliver nu undersøgt af en ekstern gruppe. 

Ifølge tyske Bild undersøges sagen nu også af den sælgende klub, Stuttgart.

Mens den undersøgelse er i gang kommer han ikke til at vise sig på Johan Cruijff Arena, og det står klart, at det kommer til at vare flere uger at gennemgå sagen.

Onsdag aften var der indkaldt til ekstraordinær generalforsamling i Ajax på sportskomplekset De Toekomst, hvor der også blev fundet en ny formand, som er blevet Ernst Boekhorst sammen med en ny bestyrelse for de kommende tre år.

Ved generalforsamlingen tog formanden mellem 2003 og 2008 John Jaakke ordet, og han mener, at klubben er kommet for langt ud.

- Pendulet er svunget for langt. Klubben er på afstand. Det ville være bedre, hvis der var flere mennesker i tilsynsrådet og ledelsen, der har tættere forbindelser til De Toekomst og ved, hvad Ajax er. Der er for lidt viden om, hvad der foregår her, sagde han og fortsatte om klubben, som han ser som en familie-virksomhed:

- Og mange familievirksomheder overlader ledelsen af virksomheden, men du ser aldrig faktisk, at kontrollen opgives. Det har vi gjort. I høj grad, efter min mening. Det er på tide at svinge pendulet for at få uret tilbage, lød det fra Jaakke.

I denne sommer har klubben hentet blandt andet danske Anton Gaaei, og han kan muligvis se frem til en lønnedgang. Læs mere om det her.