• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Benelux Jacob Quvang

Stor kritik af Fredberg: Har et begrænset netværk

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Jesper Fredberg får en hård dom for Anderlechts ageren i januar-transfervinduet.

Af Jacob Quvang

Jesper Fredberg har fået en hård dom, efter at den danske fodbolddirektør har været igennem sit første transfervindue i spidsen for RSC Anderlecht. 

Her formåede han at hente Anders Dreyer til klubben sammen med den 34-årige aldrende angriber Islam Slimani, der kom til fra Brest. 

Modsat sagde Anderlecht farvel til Fabio Silva og Sebastiano Esposito, hvis lejeaftaler blev ophørt. Derudover blev 16-årige Julien Duranville solgt til Borussia Dortmund for et større millionbeløb, og så blev Anouar Ait El Hajj og Wesley Hoedt skibbet videre. Her var det særligt vigtigt at finde en ny klub til Hoedt, som var en dyr spiller at have gående i klubben.

I alt to spillere ind og fem spillere ud er facit for RSC Anderlecht, og i mediet Sporza er dommen fra journalisten Tom Boudewell, at Anderlecht er kommet svækket ud af vinduet, selv om klubbens danske cheftræner, Brian Riemer, tidligere har udtalt man den 1. februar vil have et bedre hold. Det synes Boudewell på ingen måde, og han er ude med en skarp kritik af Fredberg.

- De kom ud af transfervinduet på en elendig måde. Selv om deres nye direktør blev ansat for nylig, så viste hans netværk i forhold til at skaffe spillere sig at være for småt og begrænset lige nu og her. Det var en panikløsning at hente en 34-årig tidligere topangriber, og det viser ingen vision eller styrke, lyder den hårde dom over danskeren.

Her peges der på, at Anderlecht blev afvist i jagten på flere angribere. Thomas Henry, Sory Kaba og Michael Frey lykkedes klubben ikke med, og på transfervinduets sidste dag kunne man heller ikke hente Tolu Arokodare og Amine Salama, melder Sporza. Derudover jagtede man angiveligt også en venstre back uden held.

Fredberg lykkedes ifølge Boudewell heller ikke med at komme af med Hendrik van Crombrugge og Adrien Trebel, og alt ovenstående kombineret med salgene af Anoaur El Hadj og Julien Duranville, som Anderlecht har solgt i en ung alder, får Boudewell til at konkludere, at Anderlecht er mere end et såret dyr.

Til Jesper Fredbergs forsvar har meldingerne fra Belgien været, at Anderlecht er presset økonomisk, hvilket bestemt ikke har gjort arbejdsvilkårerne nemmere for danskeren.

Jesper Fredberg var særligt kendt for i Viborg at finde ukendte spillere, som senere fik et gennembrud for så at blive solgt for større summer. Justin Lonwijk er et glimrende eksempel på sådan en spiller, ligesom Jay Roy-Grot, der bombede løs for Viborg i efteråret, også er på affyringsrampen til at indbringe den danske klub et tocifret millionbeløb.

Denne form for magi håber RSC Anderlecht utvivlsomt også på, at Jesper Fredberg kan tilføre klubben, som har været igennem en stor nedtur i denne sæson.